Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că sunt metode de a curăţa o cireaşă de coajă, dar că recomandă o verificare atentă a calităţii produselor pe care vrem să le cumpărăm.
Întrebat ce le transmite celor care vor să cumpere cireşe pe ambalajul cărora scrie că nu se recomandă coaja pentru consum, Daea a spus că recomandă o atenţie sporită asupra calităţii produselor.
„Eu le spun consumatorilor să nu le cumpere. Eu spun: primul lucru pe care trebuie să îl facem în România - să nu cumpărăm ceea ce nu ne convine. Să nu cumpărăm unde avem dubii, unde calitatea este îndoielnică, unde avem o anumită suspiciune. De aici încolo lucrurile se vor regla automat”, a spus Daea, citat de Agerpres.
Ministrul Agriculturii a fost întrebat şi dacă se poate curăţa o cireaşă.
„Sunt metode să curăţăm o cireaşă. Metode sunt, dar dacă am ajuns noi să curăţăm o cireaşă, înseamnă că am ajuns acolo unde nu trebuia. O cireaşă nu se curăţă de coajă ca să o mănânci. Ai curăţat-o doar atunci când i-ai dat copilului mic, ca să nu se înece. Importurile nu se pot opri, se pot verifica în aşa fel încât calitatea să corespundă, iar produsul să poată să intre în circuit în aşa fel încât să fim siguri că populaţia mănâncă produse sănătoase”, a mai spus Daea.
În spaţiul public au apărut recent informaţii şi poze dintr-un supermarket unde pe ambalajul de cireşe având origine Turcia scria „tratat cu imazilil şi thiabendazole, coaja nu se recomandă pentru consum”.
Lanțul de magazine a precizat însă că a fost vorba despre eroarea unui angajat și nu de substanțe periculoase.
„Din cauza unei regretabile erori umane, informaţiile de pe etichetele produsului erau eronate, operatorul furnizorului însărcinat cu tipărirea lor folosind un alt şablon de etichete, destinat unui produs de citrice”, a comunicat Carrefour.