Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că românii care au primit prima doză de vaccin în afara țării vor putea face rapelul în România.
“Am avut mai multe situații de acest gen, nu doar pentru vaccinul de la AstraZeneca, ci și pentru vaccinul produs de compania BioNTech și Pfizer. Din punct de vedere medical trebuie asigurat rapelul pentru aceste persoane și acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată.
Sunt cazuri punctuale unde în situația respectivă persoana se va adresa unui centru de vacicnare din proximitatea domiciliului cu dovada că a fost vaccinat cu prima doză pentru a ști exact ce tip de vaccin să-i fie administrat și evident că se va asigura vaccinarea”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.
Programările pentru etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi făcute în platforma de vaccinare începând cu 15 martie, când se va deschide lista de așteptare pentru românii care vor să se vaccineze. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a explicat la Digi24 cum va funcționa programarea.
Aproape 146.000 de persoane s-au programat pentru vaccinare în cabinetele ce vor fi deschise luni
Un număr de 145.981 de persoane s-au programat, de sămbătă până duminică la ora 13:00, pentru vaccinare anti-COVID în noile cabinete care se vor deschide de luni şi în care imunizarea se face cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.
Potrivit CNCAV, mai sunt locuri disponibile pentru programare la vaccinare în judeţele Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Teleorman şi Vrancea.
Un număr de 130 de cabinete noi vor deveni operaţionale de luni pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech.
CNCAV preciza vineri că 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile în aceste cabinete, capacitatea fiecăruia fiind de 60 de persoane pe zi. Se pot programa persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.
Editor : Alexandru Costea