Florin şi-a deschis ferma de struţi în urmă cu 13 ani. Lunar trimite la abatorul de la Giurgiu cel puţin 20 de struţi. Asta înseamnă două tone de carne, pe care obţine bani frumoşi.
„Animalele vii pentru abator se vând cu 2,5-3,5 euro pe kilogram. Carnea în magazine se vinde la 20 de euro”, spune proprietarul fermei de struţi.
Nutriţioniştii recomandă struţul şi asta pentru că este mult mai sănătos decât mielul.
„Struţul este o pasăre foarte mobilă, care aleargă foarte mult, ceea ce face ca această carne să fie săracă în acizi graşi saturaţi”, recomandă Amorin Popa, medic nutriţionist.
Gospodinele spun că delicatesa necesită o atenţie specială: carnea trebuie ţinută şase, şapte ore, în baiţ, cu diverse mirodenii.
În România, nu există mai mult de 10 ferme de struţi, iar la Giurgiu este singurul abator din ţară.
Tradiţia spune că nu e Paşte adevărat, dacă pe masă nu există o bucată de miel. Cei cărora nu le plac mirosul şi gustul specifice acestui tip de carne pot alege oaia de Camerun. Un iranian şi-a deschis la Floreşti, în Prahova, o fermă cu oi africane.
Vestea s-a răspândit repede iar omul de afaceri nu duce lipsă de clienţi.
Oile africane mănâncă mai puţin, sunt mai uşor de întreţinut şi nu trebuie tunse. Preţul lor însă este ceva mai mare decât al mioarelor autohtone. Un kilogram de miel de camerun costă 40 de lei.