Medic: De când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, anumiţi doctori ocolesc bolnavii dificili

Data publicării:
spital hol medic

Un medic de la Spitalul „Nicolae Malaxa” din Capitală a scris, pe Facebook, faptul că de când s-au mărit „aiurea” salariile „în scop electoral”, anumiţi doctori nu mai vor să muncească şi ocolesc bolnavii. „Ciudat să auzim asta fix de la un medic”, comentează un internaut, iar alţii îi dau dreptate.

Medicul Laurenţiu Beluşica, de la Spitalul Malaxa, din Capitală, a scris, pe Facebook, faptul că după mărirea salariilor „la anumite specialităţi” sunt doctori care nu mai vor să lucreze.

„Un coleg de la un spital mic din ţară, care nu doreşte să fie cunoscut în Facebook, mi-a transmis o situaţie cu care se confruntă des. Colegi din anumite specialităţi, de când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, nu mai vor să muncească şi caută diferite motive evitând bolnavii grei pe care Îi îndrumă spre alte spitale chipurile mai dotate. Au ajuns să ascundă şi sa fure investigaţiile paraclinice pentru a evita contactul iminent cu astfel de pacienţi dificili. Am întrebat, se întâmplă şi în alte părţi. Evident că aceasta este cauza, aşa cum am spus şi eu de la început şi anume faptul că mărirea chiar justificată a salariilor fără schimbări majore ale sistemului comatos de multă vreme, o să conducă la anomalii care se reflectă asupra pacientului, a spitalului (aglomerarea unor spitale terminus) ca şi a medicului curant care se alege într-o gardă cu un pacient greu pe care nu-l poate rezolva”, scrie medicul bucureştean, care precizează că acceptă soluţii şi păreri, acesta fiind doar punctul său de vedere.

Iar reacţiile nu au întârziat să apară. Un internaut a scris că este „ciudat să auzim fix de la un medic treaba asta”. Altul scris că traduce ceea ce spune medicul ca „daca nu mai e stimulentul numit spaga timpul trece, leafa merge...”.

Medicului bucureştean îi răspunde şi unul din Galaţi, care îi dă dreptate.

„Este o realitate! Sunt internistă într-un spital clinic judeţean de urgenţă!!Şi nu e niciun secret: La Galaţi. Este adevărat că tot timpul, şi mai ales noaptea, după orele1.00, ajung la noi pacienţi în stare foarte gravă, trimişi de la spitalele Tecuci şi Tg. Bujor. Gărzile noastre sunt, oricum supraaglomerate, pentru că ăn afară de noi, câţiva internişti, nimeni nu face vreo gardă!!!!Asigurăm garda pe vreo 8 secţii (inclusiv oncologie şi gastroenterologie). E bine cunoscut că nu au cu ce trata cazurile grave şi complicate (că nici noi nu prea avem.....), dar sunt şi pacienţi care pot fi, totuşi, internaţi şi trataţi. Să nu mai spun de spitalele CFR şi Militar care sunt <de fiţe>. Tratează acolo pacienţi fără prea multe complicaţii. CÂnd boala se agravează, ciroza devine necompensată, iar insuficienţa cardiacă ireductibilă, nu mai sunt pacienţii dumnealor!”, scrie, pe Facebook, medicul Anda Doiniţa Ionescu-Marcu.

Între soluţiile date de internauţi problemelor reclamate de medici sunt reducerea salariilor, depolitizarea sistemului medical şi aplicarea principiului meritocraţiei, astfel încât medicii care au rezultate să primească mai mult, indiferent de specializare.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri