Europarlamentarul PPU Maria Grapini a declarat, sâmbătă, că România „nu stă bine” din punct de vedere demografic, iar dacă familia tradiţională nu va fi susţinută, „nu pot apărea copiii”. Ar mai putea fi o explicație, pe care europarlamentarul nu a adus-o în discuție - România nu stă bine demografic și pentru că numai în ultimul an, au plecat din ţară 220.000 de oameni. Şi-au luat la revedere de la ţara în care s-au născut, pentru o viaţă mai sigură. Jumătate din ei sunt tineri cu vârste cuprinse între 15-34 de ani, adică viitorul României. Din 2007 până în 2017, mai bine de 3,4 milioane de români au plecat în căutarea unui trai mai bun.
Prezentă la Cluj, Grapini a susţinut că familia tradiţională înseamnă căsătoria dintre o femeie şi un bărbat, scrie Agerpres.
„Noi, PPU, avem în doctrină familia tradiţională, conservarea valorilor, tradiţiilor. Eu voi vota 'da' la referendum. Îmi pare rău că nu este foarte explicită întrebarea, era bine să fie o formulare mult mai precisă. Vreau să explic şi de ce are legătură susţinerea familiei tradiţionale cu securitatea statului: din punct de vedere demografic, România nu stă bine şi dacă noi nu vom susţine familia tradiţională, căsătoria dintre o femeie şi un bărbat, nu pot apărea copiii”, a spus Grapini.
Citiți și:
„Țara vrea să ne omoare!”. Ce spun tinerii români care au plecat sau care urmează să plece din România
Europarlamentarul a precizat că poziţia sa nu trebuie interpretată drept o discriminare faţă de alte persoane.
„Nu mă opun parteneriatelor, dar vreau această definiţie ca să facem distincţie dintre parteneriate. (...) Nu discriminez pe nimeni, pot să fie doi parteneri, două partenere, parteneri care nu se căsătoresc - să le numim parteneriate - însă familia tradiţională să fie rezultatul căsătoriei dintre o femeie şi un bărbat”, a explicat Grapini.