Lupta pentru apa sfințită. Pelerinaj impresionant de Izvorul Tămăduirii în Brăila
Data publicării:
Pelerinaj impresionant de Izvorul Tămăduirii în Brăila. Peste 10.000 de enoriaşi din toată ţara au venit la Biserica Buna Vestire, cunoscută pentru apa sfinţită din izvorul aflat chiar sub lăcaşul de cult. Oamenii au stat şi cinci ore la rând pentru a lua apa despre care se spune că face minuni. Aglomeraţie şi îmbulzeală a fost şi la schitul Dervent, în Constanţa.
Sute de pelerini şi-au petrecut noaptea la coadă ca să fie siguri că ajung să ia apa sfinţită. Ca enoriaşii să nu se mai îmbrâncească, jandarmii au creat un culoar special şi au pus garduri de protecţie.
După patru ore de stat la coadă, câteva persoane vârstnice nu au mai rezistat. S-au plâns de stări de ameţeală şi leşin. Oamenii au fost ajutați de jandarmi să ajungă la izvorul despre care cred că-i vindecă.
După ce i-a binecuvântat pe credincioșii aflaţi la coadă, arhiepiscopul Casian a coborât la izvorul care se află chiar sub Sfântul Altar, la o adâncime de 12 metri.
Peste 200 de jandarmi au asigurat ordinea în timpul pelerinajului.
În Constanţa, în schimb, mulţi dintre cei 3.000 de credincioşi care au venit după apă sfinţită la mănăstirea Dervent au uitat cu totul de evlavie.
Se spune că atunci când Sfântul Andrei a ajuns aici, în această zonă nu exista apă. Apostolul a lovit cu toiagul în pământ şi a izvorât apa care de atunci curge neîncetat. Tradiţia spune că Sfântul Andrei a folosit această apă pentru a boteza primii creştini.
Oamenii s-au închinat şi la Sfintele Cruci din piatră de la Dervent. Despre ele, legenda spune că au crescut, pur şi simplu, din pământ.