Cele mai noi inovaţii din industria tehnologiei au fost prezentate la Bucureşti de către 15 antreprenori internaţionali veniţi din Spania, Norvegia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Printre cei care şi-au spus poveştile în faţa celor peste 700 de oameni prezenţi la eveniment s-a aflat şi Ştefania Drugă. Ea a dezvoltat workshop-uri de educaţie tehnologică pentru cei mici în 45 de ţări din întreaga lume.
„La început am fost invitaţi de şcoli, de centre de copii, ne-au chemat să-i învăţăm cum să lucreze cu copiii. În Botswana, copiii au învăţat cum să monitorizeze consumul de electricitate. În Egipt, copiii au dezvoltat o staţie de monitorizare a poluării”, a spus Ştefania Drugă.
Un alt antreprenor român, care a cunoscut succesul în Statele Unite, este Daniel Marcu. El a fondat Language Weaver, o companie construită în jurul unui software de traducere automată, folosit acum în cele mai mari companii ale lumii.
„De când eram student mi-am dorit să urmez o carieră în limbaj natural, să fac ceva interesant la intersecţia dintre oameni şi maşini”, a explicat ea.
Nu au lipsit, însă, nici cele mai noi produse din lumea tehnologiei. Roboţii care reproduc ceea ce spun oamenii, pictura digitală sau harpa fără coarde sunt doar câteva dintre inovaţiile prezentate la TEDxBucharest.
„De a lungul anilor au vorbit oameni celebri, gânditori. Oameni care îşi pun în practică idei, cercetători sau persoane publice precum Bill Gates sau Al Gore, dar şi alţii necunoscuţi maselor, dar care sunt geniali în domeniile în care lucrează”, a afirmat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest.
TEDxBucharest este un eveniment cunoscut la nivel global, care invită liderii lumii să-şi prezinte ideile în faţa oamenilor care vor să le urmeze exemplul.