Video&Foto Italia, lovită de inundații. „Suntem într-o urgență totală”. Sute de persoane au fost evacuate

Data actualizării: Data publicării:
Inundații în Emilia-Romagna, Italia.
Inundații în Emilia-Romagna, Italia. Sursa foto: Profimedia

Regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei, a fost devastată pentru al doilea an consecutiv de inundații puternice provocate de ciclonul Boris, relatează Reuters. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate în seara de miercuri spre joi, din cauza ploilor torențiale care au făcut să crească nivelul râurilor din regiune. Unele școli au fost închise, iar traficul feroviar a fost restricționat. Italienii sunt furioși pe autorități din cauza lipsei măsurilor de prevenire.

Pompierii au salvat peste 500 de persoane din calea apelor, intervenind inclusiv cu elicoptere. În alte zone, oamenii au fost sfătuiți să se mute în etajele superioare ale clădirilor. În orașul Lugo, autoritățile au ordonat evacuarea locuințelor de la parter, după ce râul Senio a depășit malurile.

Priolo, a menționat că, spre deosebire de anul trecut, când 23 de râuri s-au revărsat, în acest an doar trei au provocat inundații. Situația a afectat transportul feroviar, șapte trenuri de mare viteză și Intercity au fost anulate și alte 11 au avut restricționate traseele.

„Trebuie să spun că a plouat non-stop mai bine de 48 de ore. Boris a decis clar să aleagă și regiunea noastră", a declarat Priolo, citat de Reuters.

Inundații în Emilia-Romagna, Italia.
Sursa foto: Profimedia
Inundații în Emilia-Romagna, Italia. Sursa foto: Profimedia

„Suntem într-o urgență totală... evenimentul este foarte asemănător cu cel pe care l-am avut în luna mai de anul trecut”, a declarat primarul orașului Ravenna, Michele De Pascale. 

Locuitorii din orașul Faenza au criticat autorităţile din cauza pagubelor provocate de inundațiile ciclonului Boris. 

„E un  metru jumate de apă la mine, din nou, şi abia am terminat de renovat”, declară un locuitor anonim, citat de News.ro.

Președintele interimar al regiunii Irene Priolo cere Guvernului să deblocheze fonduri pentru crearea unor noi rezervoare care să permită îndiguirea fluviilor.

În 2023, două episoade de ploi torenţiale şi alunecări de teren au ucis 17 persoane şi au provocat daune în valoare de 8,5 miliarde de euro în Emilia-Romagna, potrivit autorităţilor regionale și au fost evacuate peste 45 de mii de cetățeni.

Editor : Andreea Stanciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri