Bucureşti, Şoseaua Viilor. O trecere de pietoni din faţa unei şcoli. Vopseaua de pe asfalt s-a şters, iar indicatorul nu se mai vede nici el. Pentru elevi, nu este suficient să se asigure înainte să traverseze. Trebuie să fie siguri că nu se apropie nicio maşină, pentru că şoferul nu ştie că acolo e o zebră.
„Mai creşte un pom, nu se vede semnul”, spune un șofer.
Şi pentru oamenii în toată firea este riscant. Un bărbat încearcă să ajungă pe celălalt trotuar. Pune piciorul pe zebră, face un pas şi asteaptă. Unu, doi, trei, patru şoferi nici nu apasă frâna. Doar al cincilea opreşte şi îl lasă pe om să continue drumul.
Altă stradă, aceleaşi indicatoare ascunse. Un semafor este acoperit complet de frunze, iar indicatorul ce le dă prioritate pietonior se vede prea târziu.
Bulevardul Metalurgiei. Încă o traversare periculoasă. O doamnă stă cu sufletul la gură atunci când trebuie să treacă strada. Se uită în ambele părţi, un şofer trece la doar un metru de ea. E nevoită să grăbească pasul ca să ajungă pe trotuar în siguranţă.
„Eu aştept, mă asigur. Numai când văd că e mai la distanţă trec”, spune femeia.
În multe zone din Bucureşti şoferii conduc parcă legaţi la ochi.
„Stâlpul arată că în acest loc ar trebui să fie un semn. Nu-l vezi decât în momentul în care te apropii foarte mult sau dai crengile la o parte. Șoferii nu au cum să-l observe”, transmite corespondentul Digi24 Bogdan Ocnaru.
Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București: Șoferii să fie atenți, poliţiştii anunţă ADP-ul să toaleteze.
În Bucureşti sunt peste 15.000 de indicatoare rutiere. Dacă şoferul nu vede unul şi provoacă un accident, tot el este de vină. Poate să dea însă în judecată primăria care nu a toaletat copacii sau a montat semnele în locuri unde nu pot fi văzute.