"Bătaia de joc a constructorului lotului de autostradă Șoimuș – Ilia la adresa hunedorenilor continuă", scrie publicaţia Glasul Hunedoarei, care arată, în context, că "după ce au declanșat o alunecare de teren peste casa unei familii care refuza să se mute pentru că nu a fost despăgubită, după ce au intrat abuziv pe terenurile oamenilor fără să fi fost expropriate, constructorii fac acum aproape impracticabil un drum județean".
"Deplasarea pe timp ploios pe DJ 706A între Bretea Mureșană și Mintia devine o adevărată aventură. Practic, tot carosabilul este acoperit de un strat gros de noroi înmuiat de apă adus pe șosea de mașinile care transportă material pentru șantierul autostrăzii. Localnicii din Ilia și Brănișca sunt puși în situația să-și spele aproape zilnic mașinile. Șoferii povestesc că nu pot circula pe drumul public decât cu ștergătoarele de parbriz pornite și sistemul de spălare activat aproape permanent.
În plus, camioanele care transportă pământ și piatră circulă de multe ori supraîncărcate și descoperite astfel încât există riscul unor accidente cauzate de căderea accidentală de material din bena mașinilor. Între constructorul lotului de autostradă Șoimuș – Ilia, SC Spedition UMB SRL, și Consiliul Județean Hunedoara a fost încheiat un acord de folosire a drumului public, pentru ca firma constructoare să nu fie nevoită să-și construiască drumuri tehnologice, ceea ce ar fi însemnat costuri suplimentare. În acordul semnat de administrația județului este prevăzută obligația constructorului de a menține în stare bună drumul județean pe toată perioada folosirii acestuia și de a-l aduce la starea inițială în eventualitatea producerii unor stricăciuni.
Firma „regelui asfaltului”, Dorin Umbrărescu, va fi scutită de eventuale reparații pentru că porțiunea respectivă de drum județean intră în reabilitare prin finanțare europeană, fiind parte din culoarul „Mureș Nord”. Dar societatea magnatului moldovean nu se achită nici măcar de obligația de a păstra drumul în condiții legal practicabile, adică într-o stare acceptabilă de curățenie iar autoritățile județene nu iau nicio măsură să-i oblige pe constructori să-și respecte obligațiile prevăzute în înțelegere și în lege", se mai arată în materialul publicat de Glasul Hunedoarei.
Articolul subliniează şi care sunt prevederile legale pentru asemenea situaţii. Materialul poate fi citit integral AICI.
Într-o postare pe contul său de Facebook, autorul susţine că a primit ameninţări (detalii, în link-ul de mai jos).
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media