Furtul de energie, sport național

Data publicării:
energiefurt

Angajaţii firmei de electricitate pleacă în căutarea hoţilor de energie însoţiţi de poliţişti. Nu este o misiune uşoară. De multe ori, oamenii devin agresivi cu echipele care îi debranşează de la reţea. De această dată spiritele nu s-au încins. Oamenii recunosc senin că s-au racordat ilegal.

Pentru că nu am bani şi am fost la uzină şi nu ni s-a aprobat. Ne-au ţinut cu autorizaţie de construcţie şi de unde să avem noi autorizaţie de construcţie, noi nu avem nici pământul plătit aici”, spune un bărbat.

Dacă de lege nu le este frică, oamenii ar trebui să se teamă pentru vieţile lor.

Fenomenul a luat amploare şi este foarte important de precizat că acesta prezintă pericol major de incendii, daune materiale şi chiar pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat Diana Beletei, PR CEZ Oltenia.

În conformitate cu prevederile noului Cod Penal, această faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, a spus Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Cu toate acestea, niciunul dintre cei prinşi că furau energie electrică în Dolj nu a fost condamnat la închisoare. Iar amenzile sunt stabilite de instanţă, de la caz la caz. 

În 2014, compania de electricitate care furnizează energia în şapte judeţe din sudul ţării a înregistrat aproape 15 mii de cazuri de furt. Iar prejudiciul s-a ridicat la peste 37 de milioane de lei.

Judeţul Dolj este pe primul loc, cu peste patru mii de cazuri. Pe locurile următoare se clasează judeţele Argeş, cu 2.750 de cazuri, Olt - 2.405, Teleorman -2.304, Vâlcea - 1.577, Mehedinţi - 936 de cazuri şi Gorj, cu 760 de cazuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri