Turiștii se strecoară cu greu printre restricțiile de circulație. Lucrările vor fi gata abia la finalul anului viitor şi vor costa 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.
Sinaia îi întâmpină pe turiști cu drumuri blocate și lucrări cât vezi cu ochii. Se reabilitează străzile din zona centrală, se creează sensuri giratorii şi căi de acces pentru persoanele cu handicap în clădirile publice.
Pietonii au mai puţine variante pe unde pot merge, asta pentru că cele mai multe dintre trotuare au fost decopertate pentru a fi refăcute cu piatră cubică. Se lucrează şi la noi locuri de parcare şi toate cablurile vor fi trecute prin tuburi subterane.
Se înlocuiesc și toate conductele pe o distanță de 4 kilometri, de la intrarea, până la ieșirea din Sinaia, iar în zonele importante ale oraşului: la școli, grădinițe, la spitale, dar și în parcul central se vor monta și camere de luat vederi.
Totodată, primăria vrea să înlocuiască şi stâlpii de pe străzi şi să monteze câteva cabine telefonice.
„Este un proiect extrem de mare, de 20 de miloane de euro, probabil ca anvergură. După ce a realizat Carol I la începutul secolului trecut în Sinaia acum sunt cele mai ample lucrări. Se creează mai multe fântâni arteziene, vom avea mai mult spaţiu pietonal. Va fi mai mult spaţiu pietonal, în detrimentul celui al circulaţiei autovehiculelor, dar este benefic într-o staţiune de munte”, spune Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.
(Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, în studioul Digi24)
Banii vor fi asiguraţi, în cea mai mare măsură, din fonduri europene nerambursabile. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în vara următoare, dar termenul a fost mutat în toamnă, din cauza vremii care a încetinit lucrările.
„În luna iunie, căderile abundente de precipitaţii au creat foarte multe probleme. Vom desfăşura lucrările atâta vreme cât temperaturile ne vor permite, fără a afecta calitatea lucrărilor datorită temperaturilor scăzute”, declară Andrei Mitache, şef de şantier.
(Sursa FOTO - VIA Sinaia- Design Verde Deschis)