Primarul Capitalei Gabriela Firea a cerut comisiilor din Ministerul Culturii care dau avizele pentru toaletarea arborilor din parcurile monument istoric să aprobe dosarele depuse de municipalitate, ca aceasta să se poată ocupa de toaletarea copacilor. Firea i-a numit inconştienţi pe funcţionarii publici din minister, spunând că este inadmisibil ca aceştia să ţină dosarele un an de zile şi să nu ofere avize.
„Fac o solicitare către membrii comisiilor de avizare din cadrul Ministerului Culturii, acolo unde Primăria Capitalei şi primăriile de sector transmit solicitări de avizare pentru toaletarea arborilor îmbătrâniţi sau în declin biologic să urgenteze aceste avize. Primăria Capitalei, pentru toaletarea arborilor din Cişmigiu, are dosare depuse de un an de zile. Inadmisibil! Aţi văzut ce a fost în weekend, Doamne fereşte să fie vreun incident”, a spus edilul în cadrul comandamentului de vreme rea convocat la Primăria Capitalei.
„Aceşti funcţionari publici inconştienţi din Minsiterul Culturii să binevoiască să dea nişte avize, aceste parcuri sunt declarate monument istoric şi nu se pot face toaletări sau îngrijiri decât cu avize. Se poate - Doamne fereşte” - să se întâmple ceva. Câţi bucureşteni trebuie să fie răniţi până când aceşti inconştienţi să dea nişte avize?”, a mai spus Firea, potrivit News.ro.
Ea a vorbit şi despre panourile publicitare care ar putea reprezenta un pericol pentru bucureşteni, în condiţiile în care s-ar putea înregistra o viteză foarte mare a vântului şi ar putea cădea. Firea le-a cerut administratorilor de panouri să trateze cu responsabilitate problema şi să nu se gândească doar la câştig, ci să verifice aceste panouri publicitare şi să le pună în siguranţă în cazul în care este nevoie, pentru a nu fi incidente.
De asemenea, Gabriela Firea a adăugat că în următoarea şedinţă de Consiliu General va fi dezbătut un nou regulament privind publicitatea stradală, pentru că Bucureştiul „trebuie să fie ca Praga, ca Viena, ca Paris”.
„Şi Bucureştiul trebuie să fie ca Praga, ca Viena, ca Paris, şi anume publicitatea să fie adaptată locului la care ne referim. (...) Trebuie să preluăm bunele practici din marile capitale ale lumii. Să fie reguli clare, să fie panouri publicitare standard, în funcţie de zonă”, a spus Firea.
Edilul a explicat că o companie din holdingul municipal se va ocupa de publicitatea stradă, urmând să realizeze panouri publicitare de diferite dimensiuni, care să fie apoi închiriate „la un preţ civilizat” de diverse companii sau societăţi comerciale.
„Aşa cum ştiţi, avem o companie din Holdingul Municipal care se va ocupa de publicitatatea stradală. Dimensiunile mesajului trebuie să fie adecvate, să nu avem publicitate stridentă, ţipătoare, bannere pe clădiri istorice, care urâţesc Capitala. Subliniez, nu interzicem publicitatea, dar ea trebuie să fie ca în Europa. După aprobarea regulamentului, compania municipală va realiza toate aceste panouri publicitaare de diferite dimeniuni pe care agenţii economii le pot închiria la un preţ civilzat de la municipalitate, pe care primăria îi va folosi mai departe în proiecte educaţionale de sănătate şi aşa mai departe. Va fi un bine pentru oraşul nostru”, a explicat Firea.
Un copil de 1 an a ajuns la spital, după ce, sâmbătă, a fost lovit de o creangă căzută dintr-un copac, în Parcul Cişmigiu, din Capitală. Băieţelul a fost dus de urgenţă la spital, copilul fiind în afara oricărui pericol. Părinţîi copilului acuză autorităţile că zona destinată celor mici este foarte periculoasă.