Exercitarea meseriei de bonă va fi posibilă în perioada următoare, odată cu stabilirea standardelor de calitate pentru exercitarea acestei meserii, procedură care este în curs, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, ministrul muncii şi protecţiei sociale, Raluca Turcan.
„Împreună cu domnul primar (Emil Boc - n.r.) am reuşit să mişcăm un proiect de lege încremenit la nivelul anului 2014, şi anume exercitarea meseriei de bonă, care a beneficiat de norme de aplicare abia în anul 2017 şi care nu au fost încă legiferate, pentru că nu au existat standarde pentru serviciile de bone, parte pe care noi am demarat-o la Ministerul Muncii în zilele trecute. Aşadar, exercitarea meseriei de bonă va fi posibilă în perioada următoare, pentru că avem lege, norme de aplicare şi, de asemenea, standarde de calitate pentru exercitarea acestei meserii”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi de europarlamentarul Daniel Buda.
În acest context, Raluca Turcan a mai spus că în România va creşte numărul de locuri în creşe.
„Cum se poate realiza lucrul acesta? În programul de guvernare ne-am asumat ca prin PNRR să creştem infrastructura de creşe în România. Avem alocaţi aproximativ 43 de milioane de euro pentru realizarea a 140 de creşe în România. În acelaşi timp, una dintre primele măsuri pe care ni le-am asumat odată cu mandatul Guvernului Cîţu a fost ca părinţii care se află în concediu de creştere a copilului să fie stimulaţi să se reîntoarcă la muncă înainte de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului”, a spus Raluca Turcan, citată de Agerpres.
Editor : Luana Pavaluca