În Ergheviţa, localnicii nu au mari posibilităţi materiale. Cei care au copii la şcoală spun că laptele şi cornul primite erau o masă împortantă pentru cei mici.
„Este dreptul copilului şi trebuie să i se dea”, spune un părinte.
„Nu este normal, de ce, banii copiilor pe care trebuia până acum să-i ia, de când au început şcoala din septembrie şi până acum, unde sunt? Că am auzit că îi bagă nu ştiu pe unde la Severin. E dreptul copilului, lapte, corn, măr, ce i-a da acolo, să-i dea”, afirmă altul.
Dascălii spun că, deşi nu par importante, cornul şi laptele sunt un argument pentru ca familiile foarte sărace să continuie să-şi trimită copiii la şcoală.
Mariana Ţoca, educatoare: „Anul acesta şcolar nu s-a primit deloc laptele şi cornul. Cât i-ar fi ajutat pe copii? Pe unii copii i-ar fi ajutat”.
Cristinel Degeratu, purtător de cuvânt ISJ Mehedinţi: „Programul cornul şi laptele este foarte aşteptat pentru că sunt zone în care părinţii nu le pot asigura nici măcar micul pacheţel pentru şcoală, este o motivaţie de a veni la şcoală”.
Licitaţia pentru programul „Cornul şi laptele” a fost organizată abia la sfârşitul lunii octombrie şi câştigătorul a fost desemnat pe 25 noiembrie. Contractul va fi semnat la sfârşitul acestei săptămâni, dacă nu va fi depusă nicio contestaţie.
Ştefan Mednyanszky, secretar Consiliul Judeţean Mehedinţi: „Problemele sunt diverse. A lucrat pe achiziţii un singur om, procedura este destul de greoaie, clarificările, răspunsurile pe clarificări...”
Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce a aflat de situaţie de la Digi24 Craiova.
În şcolile din judeţul Mehedinţi sunt 20.000 de copii care aşteaptă să primească lapte şi corn.