Cum își propune o primărie din România să atragă turiști

Data publicării:
primaria oradea

Primăria municipiului Oradea vrea să interzică în următorii doi ani funcţionarea magazinelor second-hand, a caselor de amanet, a sălilor de jocuri de noroc şi a service-urilor şi spălătoriilor auto în zona istorică a oraşului, măsura fiind inclusă într-un plan al municipalităţii de dezvoltare şi atragere de turişti, relatează News.ro.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat public, joi, un pachet de măsuri menite să stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului şi să atragă turişti în această zonă.

Edilul a explicat că măsurile vizează interzicerea în centrul municipiului Oradea a activităţilor de service auto şi spălătorii auto începând din ianuarie 2018 şi din 2019, interzicerea funcţionării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand şi a sălilor de jocuri de noroc.

„Avem nevoie de un centru mai atractiv în municipiul Oradea. Trebuie să existe o combinaţie de spaţii care atrag vizitatorii şi orădenii, lucru care se întâmplă mai greu cu case de amanet sau magazine cu haine second-hand”, a spus primarul.

Măsurile sunt completate cu stimularea dezvoltării în zona centrală a unor terase, baruri şi alte localuri de alimentaţie publică având ca scop atragerea turiştilor.

Municipalitatea doreşte, de asemenea, să crească impozitele cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens, dar şi pentru cazul terenurilor construibile ţinute fără construcţii.

Această creştere a impozitelor este menită să oblige proprietarii spaţiilor sau terenurilor nefolosite din zona centrală, să dezvolte aici o afacere sau să le închirieze. Creşteri similare de impozit vor fi introduse şi pentru clădirile sau terenurile din zone centrale unde funcţionează case de amanet, magazine cu produse second-hand, jocuri de noroc, service şi spălătorii auto.

Pachetul de măsuri va fi postat pe site-ul Primăriei Oradea, urmând ca în luna septembrie acesta să fie supus dezbaterii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri