Criterii pentru a deveni pompier

Data publicării:
Exercitiu incendiu pompieri Sibiu - Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-1

Pentru a deveni pompier vă trebuie, mai întâi de toate, mult curaj. Dacă v-aţi hotărât, trebuie să îndepliniţi toate cerinţele legii. În primul rând, trebuie să fiţi declarat apt medical, atât fizic, cât şi psihic. Nu trebuie să aveţi mai mult de 28 de ani şi e obligatoriu să fi împlinit 18. Ca să deveniţi pompier, trebuie să aveţi neapărat diplomă de bacalaureat, iar media generală să fie de minim 8. Nu vă puteţi înscrie la recrutare în cazul în care aţi fost exmatriculaţi din şcoală pentru vreo abatere disciplinară şi nici dacă aveţi antecedente penale.

După ce aţi depus dosarul complet şi aţi fost recrutat, puteţi opta pentru şcoala de subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă din Boldeşti. Amiterea în acest an se desfăşoară între 7 şi 15 septembrie. Trebuie susţinute diverse probe. De exemplu, verificarea aptitudinilor are un caracter eliminatoriu. Nu sunt admise contestaţiile sau reexaminările. Trebuie să susţineţi şi probe scrise, la matematică şi fizică, iar bibliografia o găsiţi pe site-ul şcolii de pompieri.

Dacă vreţi să urmaţi facultatea de pompieri, din cadrul Academiei de Poliţie, mai întâi trebuie să completaţi o cerere, apoi vi se va întocmi un dosar de recrutare în unităţile specializate. Apoi, trebuie susţinut testul psihologic. La sediul Academiei ajung numai dosarele cu acei candidaţi declaraţi apt din punct de vedere psihologic. Trebuie să va faceţi şi o serie de analize medicale, al căror rezultat este eliminatoriu, la fel ca şi probele fizice. Dacă treceţi cu bine de aceste etape, mai există un hop: examenele de evaluare a cunoştinţelor, adică un test grilă la matematică şi fizică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri