Peste 150 de studenţi au participat aseară la pelerinajul luminii, procesiune dedicată Sfântului Apostol Andrei, patronul Spiritual al Galaţiului. Procesiunea a pornit din faţa Catedralei şi s-a încheiat la biserica seminarului teologic, acolo unde tinerii au fost întampinati cu prescuri şi colaci.
- Acest pelerinaj al luminii în ajun de Sf. Apostol Andrei, practic o mărturisire a tinerilor care își arată atașamentul față de biserica strămoșească și nu uită pe strămoșii ei.
- Particip prima dată la marșul luminii. Mă bucur că am îmbrăcat și costumul național. Vin din Republica Moldova.
- Reprezintă credința adevărată adusă de Sf. Apostol Andrei aici la Dunărea de Jos. Vrem să menținem tradiția care se pare că, cu timpul, a fost pierdută.
La Constanţa, peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la slujba de Sfântul Andrei. Mii de pelerini din toate colţurile ţării au început să vină cu o zi înainte de marea sărbătoare, ca să se închine la icoana Sfântului Apostol Andrei, protectorul românilor.
Puiu Călin şi Trandafira Grigoraş au venit din Limanu și nu au avut unde să se cazeze.
-Dormim în maşină.
-Nu o să fie cam frig?
-Nu, că avem căldură. Sufletească. Avem căldură şi dormim în maşină.
Mitu Costel Cosma, stareţul mânăstirii „Peştera Sfântului Apostol Andrei”: „Noi avem o părticică din moaştele Sfântului Andrei donate de către Biserica din Trivilia, din Grecia.”
După slujbă, credincioşii sunt invitaţi la masă. Bucătăresele au pregătit 15.000 de sarmale şi tot atâtea porţii de peşte.
Circa 670.000 de români își serbează onomastica de Sfântul Andrei.