Site-ul a fost creat de către membrii unei asociații non-guvernamentale. Voluntarii au muncit sute de ore în ultima jumătate de an. În tot acest timp au strâns informații cu privire la activitatea foștilor consilieri, din mandatul 2012-2016. Iar platforma va fi actualizată imediat ce noii consilieri locali și județeni își vor prelua mandatele.
„Am vrea să facilităm implicarea în decizia publică și, de asemenea, să îmbunătățim dialogul cu decidenții, pentru că acum observăm o prăpastie în ceea ce înseamnă aleși și ce înseamnă cetățean, o neîncredere,” explică Alexandrina Dinga, inițiator proiect.
Membrii asociației își doresc aleși mai responsabili. Este motivul principal pentru care au decis să nu mai stea pe margine și să se implice activ prin monitorizarea și evaluarea consilierilor.
„Site-ul nu face altceva decât să urmărească niște obiective de activitate care ne pot spune cât de performant este un consilier , cât de puțin este un altul,” spune Lucian Vornicu, voluntar.
„Consilierii vor simți o anumită presiune, poate, din partea electoratului,” adaugă Raluca Onofreiciuc, voluntar.
„Atunci când există transparență apar efecte benefice de ambele părți. Pe de-o parte lumea capătă mai multă încredere în consiliu, înțelege ce se întâmplă, pe de altă parte consilierii se responsabilizează,” precizează Andrei Postolache, consilier local.
La crearea platformei au participat în mod voluntar 29 de tineri. Iar munca lor nu se va opri aici. Site-ul va fi actualizat după fiecare sedință de Consiliu Local și Județean și va deveni interactiv, pentru ca cetățenii să le poată lăsa mesaje aleșilor sau să le solicite audienţe.