Principalele proiecte ale Consiliului Judetean Cluj au fost blocate pentru că expertizele făcute, după arestarea lui Horea Uioreanu, au scos la iveală nereguli în execuţie. În cazul proiectului de modernizarea a drumului turistic Răchiţele - Ponor din Munţii Apuseni, care trebuia să fie gata încă din august, se caută acum un nou constructor.
„Probleme au fost că nu a fost folosit betonul la calitatea la care trebuia să fie şi era prevăzută în caietul de sarcini şi probleme au fost depistate şi la zidurile de sprijin care nu au fost făcute la înălţimea care trebuia”, a declarat Mihai Seplecan, consilier judeţean
Situaţia este similară şi în cazul proiectului de reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj. Cu doar şapte zile înainte de arestarea preventivă a lui Horea Uioreanu autorităţile au reziliat contractul cu firma constructoare.
Patru luni mai târziu Consiliul Judeţean Cluj nu a făcut niciun demers pentru încheierea pentru un nou contract, astfel că cele 40 de drumuri judeţene incluse în proiect vor trebui să aştepte cel puţin până în 2015 pentru un nou strat de asfalt.
Plângerile către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fiecare proiect aflat în derulare au blocat aproape în totalitate activitatea Consiliului Judeţean. Actualul preşedinte interimar susţine că, de teamă, funcţionarii au devenit mult mai meticuloşi. „Funcţionarii gândesc domne, pentru siguranţa personală De multe ori, şI de cele mai mutle ori asta primează, Ia să mai cer două, trei, patru, cinci documente care tergiversează proiectul, împing termenele”, a spus Vakar Istvan, preşedinte interimar Consiliului Judeţean Cluj.
În paralel, însă, firma omului de afaceri Ioan Bene, arestat şi el în acelaşi dosar cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a câştigat un nou contract pe bani publici. În luna iulie Consiliul Judeţean Cluj a semnat un nou contract cu firma lui Ioan Bene. De această dată pentru realizarea drumului de acces spre noul Centru de Deşeuri al oraşului. Investiţia de două milioane de lei trebuie finalizată până în 2015.
Proiectele blocate ale Consiliului Judeţean Cluj însumează 475 de milioane de lei, cele mai mari investiţii fiind finanţate din fonduri europene.