Fineţea unei tăieturi cu bisturiul şi delicateţea arcuşului trecut peste corzile viorii. Sunt momentele de magie din viaţa unui chirurg ce luptă cu moartea pe acorduri de Wagner sau Vivaldi. Medicul Remus Nica de la Spitalul Militar Bucureşti îşi împarte viaţa între sala de operaţii şi cea de concert. Este violonist în Orchestra Mondială a Medicilor, dar îl puteţi admira şi pe scena Ateneului Român, unde are un concert în primăvară.
Dintr-o sală a Ateneului Român răsună serenada lui Schubert. Puţini ar ghici cine este violonistul ce repetă cu pasiune: un chirurg abia ieşit din sala de operaţie.
Chirurgul care înlocuieşte bisturiul cu arcuşul este acompaniat de o legendă a sălilor de concert: directorul corului filarmonicii „George Enescu”, Iosif Ion Prunner.
Remus Nica a fost mai întâi violonist şi apoi a ajuns medic. S-a împrietenit cu vioara pe când avea 6 ani şi de atunci vorbeşte despre ea ca un îndrăgostit.
„Fiecare sunet reprezintă un moment de bucurie. ne umple viata de zi cu zi, ne face mai frumoasa”, afirmă Remus Nică.
Fiecare sunet este o bucurie pentru Remus Nica şi în timpul concertelor şi în sala de operaţie.
Chirurgul şi violonistul Remus Nica au acelaşi prieten şi duşman: timpul. Se comprimă în timpul unui spectacol şi se dilată parcă în sala de operaţie, să ajungă pentru toţi cei care au nevoie de miracolul unui medic.
Încă o operaţie reuşită. Chirurgul Remus Nica îşi dă mănuşile jos, lasă halatul şi se retrage în birou unde îl aşteaptă vioara. Peste nici două luni va urca din nou pe scena Ateneului pentru următorul concert al Orchestrei Naţionale a Medicilor.
Şi cum sângele apă nu se face, muzica îi curge prin vene şi fiului său cel mare. La 15 ani, băiatul transformă deja sunetele clasice ale viorii în stilul electro-pop .