Cercetări preliminare ale Parchetului: moartea învăţătoarei din Tinca, după intoxicarea cu o substanţă folosită la deratizare
Data actualizării: Data publicării:
O substanţă folosită la deratizare ar fi dus la tragedia din comuna Tinca, unde directoarea adjunctă a liceului din localitate a murit, iar soţul său e în stare gravă la Terapie Intensivă. Este prima concluzie a cercetărilor preliminare efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Procurorii au deschis un dosar de moarte suspectă în acest caz.
"Cercetările preliminare relevă faptul că decesul (învăţătoarei Alina Ştiube - n.n.) a survenit ca urmare a intoxicării cu o substanţă folosită în deratizare, neexistând suspiciuni sau indicii cu privire la săvârşirea unei infracţiunii de omor. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele, dar îndeosebi a împrejurărilor în care substanţa a ajuns în posesia acestora şi a împrejurărilor în care a fost folosită", a declarat pentru Digi24 Oradea Maria Cotrău, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Directoarea adjunctă a liceului "Nicolae Jiga" din Tinca, Alina Ştiube, şi soţul ei au ajuns la sâmbătă, 6 octombrie, la Spitalul Municipal din Oradea. Ambii acuzau stări de rău, greţuri şi vărsături. Duminică, femeia a fost lăsată acasă, dar nu s-a simţit bine şi a revenit la spital. Starea ei s-a înrăutăţit şi luni dimineață a murit.
Întâmplarea a şocat întreaga comunitate din Tinca. S-au vehiculat mai multe ipoteze legate de cauzele care au dus la moartea învăţătoarei, printre care faptul că ar fi mâncat o conservă cu ton sau că soţul său ar fi manevrat o substanță chimică (insecticid) care se folosește în spații deschise, la diverse culturi.