Imobilul a fost construit în 2006, iar Samir Bonţidean, bărbatul care locuia alături, a fost încă de la început nemulţumit.
„Aşa să vă imaginaţi, că aveam casa transformată într-o pivniţă, aveam umbră încontinuu. Şi vă daţi seama, unde nu intră soarele intră doctorul pe uşă. Avea clădirea amprenta la sol aproape 25 de metri. Înălţimea nu o pot preciza. În acte opt metri jumate, eu zic că a fost mai mult”, spune Samir Bonţidean.
A încercat să îşi convingă vecinul să nu o construiască, dar pentru că nu a ajuns la nicio înţelegere cu el, în 2008 l-a dat în judecată. În 2012 a câştigat în instanţă dreptul de a-i demola casa, proprietarului urmând să suporte costurile.
Reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca susţin însă că oricum s-ar fi întâmplat acest lucru, deoarece imobilul a fost ridicat fără autorizaţie de construcţie.
„Acea construcţie nu a fost autorizată niciodată, ea a fost ridicată fără autorizaţie. Nu s-a conformat niciunei dispoziţii, nici în procesul verbal, nici în sentinţa definitivă de desfiinţare, prin urmare procedura ar fi prevăzut ca primăria să desfiinţeze din bani publici această construcţie”, spune Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
Proprietarul imobilului refuză să comenteze situaţia.
Potrvit lui Samir Bonţidean, demolarea a costat aproximativ 10.000 de lei, bani pe care vecinul său este obligat să îi plătească. În caz contrar, el ar putea fi executat silit în baza sentinţei date de Judecătoria Cluj-Napoca.