Chiar dacă titulatura târgului era „pentru absolvenţi”, mulţi dintre cei veniţi să caute un loc de muncă erau trecuţi de prima tinereţe.
Până la prânz, 550 de oameni au trecut pe la târgul de la Palatul Copiilor din Capitală. Asta în condiţiile în care firmele oferă peste 5.000 de slujbe, cele mai multe pentru tineri.
„Avem pe servicii, pază şi protecţie. Avem în construcţii, comerţ, în domeniul financiar bancar, asigurări, de asemenea în industrie textilă, pielărie”, a declarat Nicoleta Borţea, purtătorul de cuvânt al Agenţiee Municipale pentru Ocuparea Forţei de mUncă Bucureşti.
„Chiar nu contează ce studii au, atât timp cât vorbesc o limbă străină la nivel avansat, deci oferim poziţii entry level”, a spus Cristina Drăgăniţa, reprezentant angajator.
Întrebat care e profilul tinerilor sau al persoanelor căutate, reprezentantul unei firme a răspuns: „Minim studii liceale cu bacalaureat. 21 de ani am prefera, cu dorinţa de a munci şi mare comunicare”.
Sunt însă şi angajatori care le cer tinerilor experienţă.
Cele mai multe locuri de muncă oferite în Capitală, peste 2.400, sunt pentru muncitorii calificaţi, iar cele mai puţine, aproximativ 350, pentru cei cu studii superioare.
În provincie, prezenţa a fost şi mai slabă. La Alba Iulia, de exemplu, angajatorii spun că nu au avut de unde alege.
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi are loc în 83 de agenţii locale şi puncte de lucru din toată ţara.