Burgerul, o afacere de succes în România. Investiția inițială e de câteva mii de euro 

Data publicării:
BURGER crop digi

Câţiva oameni de afaceri au dat tonul şi au deschis primele restaurante de burgeri preparaţi în bucătărie, din ingrediente proaspete.

Şi localurile aflate deja pe piaţă au adăugat acest tip de preparat în meniurile lor. Un local din nordul Capitalei este în mare vogă datorită burgerilor preparaţi prin metode clasice.

Doar la perfecţionarea reţetei s-a lucrat lucrat şase luni. „Carnea proaspătă, niciodată congelată, legumele proaspete, pâinea făcută în casă, plita încinsă, atenţie la detalii şi ajungem aici”, a declarat Tudor Nicolescu bucătar-şef restaurant.

Afacerea a pornit la Iaşi, cu o investiţie iniţială de câteva mii de euro. Pentru că a mers bine, patronii au decis să se extindă şi au transformat chioşcul în care vindeau burgeri început într-un restaurant. Ulterior au cheltuit 100 de mii de euro pentru localul din Bucureşti unde vând zilnic 600 de burgeri.

În viitorul apropiat, drept obiectiv avem să deschidem un local în principalele oraşe din ţară: Timişoara, Cluj, Braşov, Constanţa”, a spus Cristian Savu, manager restaurant.

Tot de la o afacere cu burgeri a început şi Alexandru Manole. A investit 30.000 de euro într-o furgonetă din care vinde între 150 şi 400 de sandvişuri pe zi şi şi-a recuperat cheltuielile într-un singur an. „Am locuit în Amsterdam cât şi în Londra un pic, acolo e o cultură a burgerului, şi m-am gândit că o să prindă şi în România”, a declarat Alexandru Manole, proprietar furgonetă burgeri.

Bucătarii restaurantelor deja deschise au înţeles trendul şi au introdus în meniuri cel puţin o reţetă de burger. „Burgerii ne aduc 20% din câştig, şi facem în jur de 150 pe zi, într-o zi normală. Într-o zi aglomerată putem face şi 350-400”, a spus Ion Nicolae Marian, bucătar restaurant cu specific nemţesc. În funcţie de gramaj şi ingredientele foloste, burgerii preparaţi în bucătăriile localurilor au preţuri care variază între 13 şi 74 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Trucul neobișnuit, ieftin și necunoscut de șoferi, prin care eviți aburirea parbrizului mașinii în timpul...
Digi FM
A divorțat după 17 ani de căsnicie, iar acum are o nouă iubită. Andrei Aradits: „Nu, nu mi-e teamă să sufăr...
Pro FM
Adevărul despre conflictul dintre Liviu Teodorescu și Marius Moga: „După ce am plecat de la el, am explodat”
Film Now
Cu părul lung și blond, super șic și relaxată. Angelina Jolie, la filmările „Stitches”. Fiul ei cel mare...
Adevarul
Un important bancher anunță momentul în care vom intra oficial în criză. „Cei 250 miliarde euro s-au dus 90%...
Newsweek
Nouă formulă de calcul pentru pensiile speciale și militare. Pensionarii rămân cu mai mulți bani
Digi FM
Cum se simte Florin Piersic după anul greu traversat: "Sper să prind și ziua în care am să împlinesc 89 de...
Digi World
Când e solstițiul de iarnă în 2024 și de ce este cea mai lungă noapte din an
Digi Animal World
Imagini inedite cu un cerb care se bălăcește în Parcul Național Bucegi: „Cineva intră în jocul tânărului...
Film Now
Jennifer Lopez face furori în cea mai scurtă salopetă, în turneul de promovare pentru „Unstoppable”...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...