Aproape 50 de familii şi-au petrecut noaptea la rude sau prieteni.
„La etajul trei stau, m-a prins şi cu geamul la bucătărie deschis şi cu geamul la balcon deschis. Tot ce s-a scurs a intrat pe geamuri, asta e...”, spune un locatar.
Pompierii erau în continuare dimineaţă în bloc.
Apartamentele care nu au fost distruse de foc au fost afectate de apa pe care pompierii au aruncat-o în încercarea de a stinge flăcările. De altfel, la ultimul etaj al blocului tot mai curge apă din balcoane, deşi au trecut 16 ore de la producerea incendiului”, transmite corespondentul Digi24 Ioana Ciurlea.
Pompierii au găsit şi astăzi porţiuni din mansardă care încă fumegau. Preventiv, au udat din nou apartamentele, mai ales că locatarii veniseră să îşi ia lucrurile.
„Etajul cinci, mai jos nu ştiu... Totul e ud, e afumat, tot rigipsul atârnă, aplice... Nu, nu se poate locui. Oricum, nu e curent, nu e apă...nu e acoperiş”, spun oamenii.
Locatarii aşteaptă acum concluziile anchetei pompierilor, în baza cărora vor putea cere despăgubiri, mai ales că majoritatea apartamentelor sunt cumpărate prin credit bancar, deci sunt asigurate.
Flăcările au izbucnit vineri după-amiaza, la mansarda blocului cu patru etaje situat în sectorul 3. Pompierii au fost anunţaţi de localnici. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil şi de lipsa apei.
„Pompierii au fost nevoiţi să facă mai multe drumuri ca să alimenteze autospecialele cu apă. Blocul care ardea se află la capătul acestei străzi, la o distanţă de cel puţin 50 de metri faţă de singurul hidrant din zonă care funcţiona”, transmite corespondentul Digi24 Ioana Ciurlea.
Anchetatorii spun că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. Totuşi, oamenii nu se pot întoarce acasă, mai ales că este întreruptă alimentarea cu apă, gaze şi curent.