14 persoane din Caraș - Severin, suspectate că au reţinut, dar nu au virat contribuţiile pentru salarii. Cât este prejudiciul estimat

Data publicării:
bani-lei-bancnote-foto-shutterstock
Foto: Shutterstock

Paisprezece reprezentanţi ai unor firme sunt cercetaţi de procurorii din Caraş-Severin după ce, timp de doi ani, ar fi reţinut contribuţiile pentru salarii, dar nu le-au virat sau le-au virat parţial organelor fiscale. Prejudiciul estimat depăşeşte 8,3 milioane de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a transmis că, în cadrul acţiunii „Jupiter”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au pus în executare, joi, 23 de mandate de percheziţie domiciliară, emise în 8 dosare de urmărire penală în care se fac cercetări pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Percheziţiile s-au desfăşurat la 19 adrese din judeţul Timiş, precum şi în judeţul Caraş-Severin, judeţul Hunedoara şi în municipiul Bucureşti.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022-2024, 14 persoane, în calitate de reprezentanţi în drept sau în fapt ai unor societăţi comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, în mod repetat au reţinut şi nu au virat către organele fiscale competente contribuţiile ori au virat parţial sumele reţinute pentru salariile şi veniturile asimilate acestora (impozite şi contribuţii sociale), cauzând astfel un prejudiciu însemnat bugetului general consolidat al statului”, au arătat procurorii.

Din evaluările preliminare reiese că prejudiciile depăşesc suma de 8.345.226 lei, plus dobânzi şi penalităţi.

În urma acţiunilor desfăşurate a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile identificate ale persoanelor fizice şi juridice, în valoare totală de 5.870.213 lei.

De asemenea, măsura asigurătorie a sechestrului a fost instituită asupra sumelor numerar, în cuantum de 72.100 lei, 550 euro, asupra unor portofele virtuale de criptomonede, cu o valoare de piaţă de aproximativ 60.000 lei, precum şi măsura popririi asupra sumei de 80.000 euro.

După percheziţii, a fost achitată suma de 50.000 lei către organele fiscale prin virament bancar.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri