Grupul DIGI | RCS & RDS a donat aparatură de terapie intensivă în mai multe spitale din ţară. Echipamente medicale moderne au ajuns la unități sanitare din Constanța, Craiova și Brașov. Este vorba despre aparatura de ultimă generaţie care lipsea din cele mai multe unităţi spitaliceşti.
Prima oprire a caravanei grupului DIGI | RCS & RDS a fost la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Aici au fost donate un ecograf şi un pat complet utilat, cu monitor şi ventilator pentru terapie intensivă.
Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: Paturi, aşa, complet utilate nu aveam. Ecograf mai aveam, dar mai era nevoie de încă un ecograf. Ne este de mare folos echipamentul primit.
Până luna viitoare, compania va dona mai multe astfel de paturi către spitalele din Constanţa.
Ionel Branga, manager zonal RCS&RDS: Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să ajutăm municipiul Constanţa cu opt kituri complete pentru terapie intensivă. Patru le vom livra, aici, la Spitalul de Boli Infecţioase, patru la Spitalul Judeţean Constanţa. Aceste kituri sunt de mare ajutor pacienţilor care au nevoie de ventilaţie mecanică.
Campania Digi#amgrijă nu se oprește aici. Cravana a avut de parcurs un drum lung și a ajuns până la Craiova.Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Filantropia a primit o donaţie din partea grupului DIGI | RCS & RDS. Un ventilator, un pat pentru saloanele din terapie intensivă, care vor fi de mare ajutor cadrelor medicale în lupta cu COVID-19.
„Această donaţie înseamnă un confort mai mare pentru pacient”
Radu Liviu, manager Spitalul Filantropia: Vorbim de o donaţie pentru clinicile de ATI. În clinicile de ATI aşa cum bine ştiţi sunt foarte mulţi pacienţi care au nevoie de servicii, această donaţie înseamnă un confort mai mare pentru pacient, pe de o parte înseamnă o siguranţă mai mare în administrarea medicamentelor de către persoanal şi în ceea ce priveşte monitorizarea pacientului. Reporter: Cât de mult vă ajută? Radu Liviu, manager Spitalul Filantropia: Întotdeauna este nevoie la ATI de aparatură din ce în ce mai performantă. Este nevoie de ajutor şi ne bazăm pe aceste donaţii.
Și Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov a primit echipamente medicale de ultimă generaţie.
Andreea Moldovan, director medical Spitalul de Boli Infecțioase Brașov: Este un dar neprețuit, pentru că el ne va permite să îngrijim pacienții în stare gravă, să putem interveni atunci când lucrurile se complică. Este de apreciat, pentru că în situația actuală, stim toți cât de greu este să achiziționezi ventilatoare, paturi de terapie intensivă, ecografe. Știm care este efortul depus în spatele achiziționării materialelor medicale. Vă mulțumim mult, pentru că vom putea să oferim îngrijire de calitate mult mai bună pacienților care ni se adresează.
Campania Digi#amgrijă își continuă drumul. Vor urma mai multe spitale din țară care vor primi ventilatoare, paturi ATI, dar și multe alte echipamente care să-i ajute pe cei care luptă în linia întâi cu inamicul nevăzut care a dat omenirea peste cap, COVID-19.
Azi au mai ajuns echipamente medicale și la Spitalul Marius Nasta din București și la OMF. Urmează să ajungă primele kit-uri ATI la Timișoara (Spitalul Victor Babeș) și Oradea (Spitalul Municipal).