Un test al sângelui care ar putea evidenția în mai puțin de 20 de minute dacă un pacient a suferit sau nu un infarct ar trebui să fie folosit zilnic în spitale, potrivit cercetătorilor britanici.
O echipă de cercetători ai King's College din Londra au testat analiza rapidă pe pacienți și spun că ar putea fi disponibilă în spitale în cinci ani, notează BBC.
Oamenii de știință spun că ar contribui, de asemenea, la economia Sănătății din Marea Britanie pentru că paturile spitalelor ar fi eliberate mai repede și pacienții ar avea un diagnostic mai rapid pentru a se trata mai repede.
În jur de două treimi de pacienți cu durere în piept ar putea să nu mai sufere un infarct datorită acestui test.
Acum avem EKG-ul, testul care monitorizează inima și care poate arăta rapid dacă pacientul a suferit un infarct major. Problema este că acest test nu este foarte bun la excluderea stopurilor cardiace mai mici, care sunt cele mai comune și pot fi fatale.
Britanica Alison Fullingham, în vârstă de 49 de ani, nu și-a dat seama că are infarct atunci când a simțit durere în piept, gât și maxilar.
În ciuda unei mici schimbări din EKG-ul femeii, medicii au crezut inițial că pacienta suferise un atac de panică.
Abia la câteva ore distanță, după ce a făcut analizele de sânge de troponină, ea a aflat că a suferit un infarct.
Oamenii de știință au creat acum testul care poate depista mult mai repede infarctul decât proteinele din troponină. Ei încearcă să-l aducă în spitale cât mai repede.