Ambulanţa Bucureşti este în mijlocul unui alt scandal. Mai mulţi angajaţi ai instituţiei susţin că salvările ar fi fost folosite în ultimii ani pentru a duce la tratament în străinătate mai multe VIP-uri. Informaţiile publicate de tolo.ro au fost dezminţite categoric de şefa Ambulanţei.
Ambulanţele de stat ar fi fost folosite ilegal pentru a transporta pacienţi la clinici din străinătate. Este acuzaţia pe care o fac mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, într-o anchetă tolo.ro. Cine erau beneficiarii?
Mărturia unui angajat: „Oameni cu bani și influență. Unul dintre primii cinci avocați ai României. Cineva din procuratură. Tatăl unui multimilionar. Pila unui șef de mare companie privată din România care are influență la stat.” Sursa: tolo.ro
Pacienţii ar fi fost trimişi la tratament în Grecia, Germania, Italia, Austria, Turcia sau Bulgaria. La AKH din Viena s-ar fi mers de mai multe ori, mai spun angajaţii revoltaţi. În timp ce o ambulanţă privată costă 4.000 de euro până la Viena, şoferul unei salvări de stat susţine că un transport similar ar fi costat doar jumătate.
Mărturia unui angajat: „Traseele mașinilor nu pot fi justificate. Iar banii se dau cash direct la directoare, fără ca șoferii sau eventualul asistent sau medicul însoțitor să îi vadă.” Sursa: tolo.ro
Alis Grasu: “Niciodată în viaţa mea nu am primit niciun leu de la nimeni și asta poate spune oricine chiar şi cei care au beneficiat de aceste transporturi.”
De altfel, şefa Ambulanţei a negat toate acuzaţiile.
Alis Grasu: „Vorbim de 15 astfel de solicitari pe parcusul ultimilor 4 ani. Toate au fost cazuri grave sau foarte grave sau care impuneau transportul asistat pt repatriere. Nu sunt decât câteva cazuri cele care au fost pentru tratament și întotdeauna cu acordul Ministerului Sănătății și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.”
Deşi un angajat al Ambulanţei susţine că cele mai multe tnsporturi pentru VIP-uri au fost făcute în mandatul lui Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii spune că nu ştie nimic despre aceste este cazuri.
Nicolae Bănicioiu: „Deci, nu era treaba mea şi nu am intervenit în decizia managerială nu numai la Salvarea din Bucureşti, dar eu cred că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă nu ar fi autorizat ceva ce nu ar corespunde legalităţii.”
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă nu au comentat situaţia, până la această oră.