Spitalul Regional din Braşov prinde contur. Cea mai mare unitate sanitară de la poalele Tâmpei va fi construită de Ministerul Sănătăţii, împreună cu autorităţile locale şi judeţene. Aici vor putea fi tratate urgenţe, dar şi cazuri complexe.
Spitalul va fi construit în nordul Braşovului, pe un teren de 12 hectare pus la dispoziţie de primărie.
Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Spitalul Clinic Regional de Urgenţă Braşov va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi...
George Scripcaru, primarul municipiului Braşov: Cu toții vedem că infrastructura spitalicească este cum este, trebuie investiții noi, majore făcute și decât să reparăm și să tot cârpim ceva ce deja există, mai bine facem ceva de la zero, chiar dacă sunt costuri mai mari.
Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov: Includerea în masterplanul de sănătate alături de celelalte 7 spitale este un lucru foarte important ținând cont de faptul că la Brașov a fost o luptă a factorului politic extrem de mare pentru realizarea acestui obiectiv.
Potrivit proiectului, la Spitalul Regional din Braşov vor putea fi tratate cazuri critice de arsuri, urgenţe cardiologice, neurologice şi neurochirurgie. Pe lângă unitatea de primiri urgente, vor mai fi un ambulator, centru de imagistică, radiologie şi diagnostic şi centru de radioterapie. De asemenea, spitalul va avea un bloc operator cu 12 săli, dotate cu aparatură modernă.
Preţul spitalelor regionale a devenit motiv de dispută în interiorul PSD. Comisarul european Corina Creţu se plânge că mulţi colegi o atacă, după ce a spus că o astfel de unitate medicală costă 1,8 milioane de euro, nu 250, cum se vehicula în spaţiul public. Corina Creţu se apără: ea spune că îşi face foarte bine treaba la Bruxelles şi trimite un nou semnal de nemulţumire către Executivul de la Bucureşti. Comisarul pentru politică regională atrage atenţia că nu au fost depuse la Comisia Europeană proiecte, în ciuda faptului că ţara noastră singură şi-a asumat că va accesa mai mult fondurile comunitare. Nu au ajuns la instituţiile europene propuneri legate, nu numai de spitalele regionale, ci şi de autostrăzi importante, mult aşteptate. Corina Creţu se plânge că, în loc de susţinere, din capitala României primeşte doar insulte. Declaraţia făcută pe Facebook vine în contextul în care în ultima vreme a fost un schimb de replici dur între comisarul social-democrat şi alţi colegi de partid referior la metodele eficiente de finanţare a proiectelor majore pentru România.