PMB îi răspunde lui Nelu Tătaru, pe marginea sporurilor pentru medici: Spitalele din subordine au trimis informațiile necesare

Data publicării:
ambulanta targa medici
Foto: InquamPhotos/George Călin

Primăria Municipiului București dezminte declarațiile făcute de Nelu Tătaru potrivit cărora Ministerul Sănătății nu a primit de la niciun spital lista cu personalul medical care se califică pentru plata stimulentului de 2.500 de lei, pentru implicarea în tratarea pacienților cu coronavirus.

PMB arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că cele trei spitale din subordinea sa au transmis Ministerului Sănătății informațiile cerute pentru ca bonusul să fie acordat.

„Respingem ferm acuzațiile ministrului Sănătății și informăm opinia publică de faptul că cele trei spitale din subordinea ASSMB care au fost desemnate COVID-19 sau suport COVID-19 au transmis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) situațiile cu toate informațiile necesare, după cum urmează: Spitalul Clinic Colentina - la data de 07.04.2020, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș" – la data de 21.04.2020 și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila" – la data de 08.05.2020!”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, după apariția Ordonanței 43/2020, care la art. 8 reglementează stimulentul de risc medical, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a informat spitalele din subordine - cele care au fost desemnate COVID-19 sau suport COVID-19 - asupra posibilității acordării acestui stimulent pentru personalul implicat direct în activități ce contribuie la combaterea pandemiei.

„Astfel, prin decizii ale managerilor celor trei spitale vizate – Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș", Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” – au fost stabilite persoanele care au dreptul să beneficieze de stimulentul financiar de 2.500 de lei brut/lună. În conformitate cu procedura de decontare, raportat la dreptul acordat, spitalele au transmis către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) situațiile cu toate informațiile necesare. Precizăm că, așa cum prevăd reglementările în vigoare, sumele urmează a fi plătite de către spitale abia după ce sunt decontate de către CNAS”, mai spune Primăria Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri