În întreaga lume, peste 10 milioane de oameni pierd în fiecare an lupta cu una dintre cele mai frecvente patologii ale zilelor noastre: cancerul. Pe locul al doilea, în România, între cauzele de deces, după bolile cardiovasculare, cancerul constituie o patologie redutabilă. Astfel, este esențială prevenirea apariției patologiei oncologice prin educație pentru sănătate și adoptarea unui stil de viață sănătos, care să includă efortul fizic regulat, alimentația sănătoasă și o viață socială împlinită.
Screeningul pentru cele mai frecvente afecțiuni oncologice este un alt pilon al luptei împotriva cancerului, deoarece diagnosticul afecțiunilor premaligne și recunoașterea cancerului în stadiile precoce permit intervenții prompte, cu viză curativă, cu rezultate foarte bune pe termen lung, fără o afectare semnificativă a speranței de viață și a calității acesteia.
Odată confirmat diagnosticul de cancer, este necesară stabilirea celor mai bune opțiuni de tratament prin implicarea specialiștilor cu experiență: oncologi, chirurgi, radioterapeuți, imagiști. Aceștia recomandă tratamentul personalizat, multimodal în cele mai multe cazuri, pentru a asigura pacienților cele mai bune șanse pe termen lung și o calitate a vieții cât mai bună.
4 februarie este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului și anul acesta, mai mult decât oricând, trebuie să subliniem că managementul optim al cancerului nu poate suferi întârzieri. Pandemia cu noul coronavirus a afectat toate etapele adresării la medic a pacienților: prevenție, screening, diagnostic, tratament sau monitorizare pe termen lung, ceea ce a rezultat, în întreaga lume, într-o creștere semnificativă a mortalității evitabile. Principalul mesaj al acestei zile este că, oricine am fi și oriunde am trăi, cu toții avem dreptul de a fi informați corect despre cancer și de a avea acces la servicii de calitate pentru prevenție, diagnostic și tratament.
Centrul Oncologic SANADOR este cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale și asigură pacienților cu neoplazii o gamă complexă și completă de servicii integrate de diagnostic, tratament și urmărire post-terapeutică. Întregul proces diagnostic și terapeutic se realizează sub îndrumarea unei echipe medicale extrem de competente, cu numeroase stagii de pregătire în țară și în centre internaționale de prestigiu, cu experiență vastă și rezultate remarcabile.
Cazurile oncologice complexe de la Centrul Oncologic SANADOR sunt analizate de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din șefii de secție din domeniile implicate în managementul pacientului cu cancer: oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, radiologie-imagistică medicală. Comisia multidisciplinară solicită investigații suplimentare, acolo unde este cazul, și stabilește, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, strategii diagnostice și terapeutice personalizate și optimizate, precum și ordinea intervențiilor medicale în cadrul tratamentului multimodal.
La Centrul Oncologic SANADOR, bolnavii cu cancer au acces la o gamă complexă de servicii medicale moderne, atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare de zi sau continuă. Diagnosticul, tratamentul și monitorizarea post-terapeutică a cancerului necesită o abordare integrată a serviciilor medicale din următoarele specialități:
Oncologie medicală
Radioterapie (radioterapie externă, stereotaxie, brahiterapie)
Medicină nucleară (PET-CT, SPECT-CT, terapie izotopică)
Chirurgie oncologică (Centrul Oncologic SANADOR este integrat Spitalului Clinic SANADOR)
O mare parte din serviciile oferite de Centrul Oncologic SANADOR pot fi accesate în contract cu CNAS.
La SANADOR, întreaga lună februarie este dedicată luptei împotriva cancerului! Astfel, pe parcursul întregii luni, pacienților oncologici beneficiază de o reducere de 10% la orice consultație medicală de specialitate în ambulatoriul Centrului Oncologic SANADOR și în Clinica SANADOR Floreasca.