Lucrările la spitalul de copii "Victor Gomoiu" din Capitală au fost reluate, la peste un an de când fuseseră sistate. Construcţia ar urma să fie finalizată în câteva luni, estimează primarul Capitalei, Gabriela Firea. În spital vor putea veni pacienţi din toată ţara.
Construcţia primului spital postdecembrist din Bucureşti a fost reluată, după ce lucrările îngheţaseră la 90% din execuţie. În anul care a trecut s-au adunat însă doar facturi restante şi controverse. Primăria generală acuză lucrări care nu existau în proiect, iar constructorul nu prezenta facturi pentru toate sumele cerute. Acum, cele două părţi au ajuns la un consens.
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „În ceea ce ne priveşte, ca primărie generală, s-a făcut o plată, jumătate din datorie, de aproape 4 milioane euro, până la sfârşitul anului plătim şi datoriile către consultant şi, de asemenea, şi ultima parte din datorie către constructor”.
Spitalul a fost conceput la standarde europene, cu spaţii generoase şi circuite medicale stricte.
Christian Tanascaux, arhitect: „Suntem aici chiar în cadrul unei secţii de terapie intensivă care, cum vedeţi, este circulară pentru a permite observarea pacienţilor foarte uşor de către corpul medical. Spitalul, la etajele 5 şi 6, are 10 săli operatorii, din care în patru se vor practica operaţii cardio -vasculare”.
Unitatea va avea toate specialităţile medicale şi va asigura asistenţă pentru copii din toată ţara. Cu o condiţie, spune managerul:
Doina Anca Pleşca, managerul spitalului "Victor Gomoiu": „Structura de funcţionare a spitalului este în jurisdicţia strictă a MS şi atunci va trebui să vedem să avem şi structura ca să nu ne trezim fără medici, asistente, că posturile se scot la concurs şi ele trebuie ocupate şi durează nişte luni”.
Spitalul de copii "Victor Gomoiu" va avea peste 200 de paturi, zece săli de operaţie şi centru de primiri-urgenţe. Organigrama prevede cel puţin 300 de medici şi asistenţi. Iar investiţia făcută până acum de primărie a ajuns la 46 de milioane de euro.