„Nu suportam gândul să îmi pierd tatăl la 25 de ani”. Sunt vorbele lui Cristian Dima, un tânăr inginer energetician care a decis să-i doneze părintelui său 70% din ficat pentru a-i salva viaţa. Transplantul hepatic a fost singura șansă pentru Gheorghe Dima, fiind necesar din cauza unei ciroze cu hepatocarcinom. Intervenția a avut loc în luna februarie a acestui an, iar pacientul a trecut cu bine peste operație. Cazul lui Gheorghe Dima reprezintă primul transplant hepatic realizat în mediul privat românesc, dar și cea mai complexă intervenție realizată în Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador.
Din dorința de a preveni, diagnostica și trata bolile hepatice, la cel mai înalt nivel, Sanador a înființat Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, sub coordonarea Prof. Dr. Irinel Popescu, doctor în Științe Medicale, medic primar Chirurgie Generală și părintele Transplantului Hepatic în România. O echipa completă de specialiști cu expertiză internațională în domeniu și cu acces la cele mai noi terapii și la tehnică de ultimă oră investighează fiecare pacient și stabilește tratamentul optim.
În cadrul Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador sunt efectuate consultații, investigații (inclusiv investigații imagistice), analize medicale de laborator, proceduri de radiologie intervențională și intervenții chirurgicale. Pacientul are astfel acces la servicii medicale integrate, de la diagnosticare cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație până la tratamente complexe, inclusiv transplant hepatic.
Centrul de Excelență în Boli Hepatice oferă o abordare multidisciplinară, în colaborare cu Centrul Oncologic Sanador. Echipa medicală abordează cu succes întreg spectrul de afecțiuni hepatice, punând accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale miniminvazive.
Sub umbrela Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador a fost realizat, în februarie 2020, primul transplant hepatic din sistemul privat de sănătate din România, iar un al doilea transplant hepatic a fost realizat, cu succes, în luna mai. Transplantul este ultima opțiune terapeutică pentru persoanele care au complicații semnificative din cauza unei boli cronice de ficat în stadiu terminal.
Centrul este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate.