Anchetă la un spital privat din Capitală, după ce un copil a murit în urma unei operații simple
Data actualizării: Data publicării:
La solicitarea Ministerului Sănătății, o echipă a Direcției de Sănătate Publică București verifică luni modul în care s-au respectat procedurile și protocoalele medicale în cazul copilului de 1 an și 10 luni care a decedat la un spital privat din București, după ce a fost operat de hernie inghinală.
Un copil de 1 an și 10 luni a murit, duminică, la un spital privat din Capitală, după ce a fost supus sâmbătă unei operații de hernie inghinală. Poliția s-a autosesizat și face cercetări pentru ucidere din culpă, în timp ce Ministerul Sănătății anunță că a dispus verificări la unitatea medicală și că va sesiza Colegiul Medicilor din România, dacă vor fi găsite nereguli.
Deocamdată sunt așteptate rezultatele autopsiei, care vor arăta cauza exactă a decesului copilului. Micuțul a fost supus unei operații de hernie inghinală sâmbătă, însă a început să se simtă rău, la scurt timp după intervenție.
Deși se aflau într-un spital, părinții au solicitat intervenția SMURD și acuză spitalul privat că nu a luat măsuri la timp pentru a-i salva viața copilului lor.
Băiețelul a început să se simtă rău după ce s-a trezit din anestezie, iar în câteva ore a intrat în stop cardio-respirator. Medicii SMURD chemați de părinții săi nu au reușit să îi mai salveze viața.
Acum, părinții copilului acuză cadrele medicale ale spitalului că au așteptat prea mult și că au refuzat să intervină mai devreme, în condițiile în care băiețelul se simțea rău de mai bine de 9 ore. Ei spun că operația i-a costat 11.500 de lei.
„Sunt momente de coşmar. Vii cu un copil sănătos şi pleci cu el în patru scânduri! Moare după o operaţie de rutină într-un spital privat, care îşi percepe banii înainte”, a declarat mama copilului potrivit Știrile ProTV.
Părinţii susţin că şi chirurgul, şi anestezistul au considerat că nu e o problemă ca băieţelul să rămână la patru etaje distanţă de secţia de terapie intensivă, deși se simțea rău.
În momentul în care copilul a intrat în stop-cardiorespirator, părinții acuză că a durat minute bune până când personalul medical a venit să îl resusciteze și nu au adus cu ei un defibrilator, ci un balon de ventilare mecanică. Medicii SMURD chemați de părinți au preluat manevrele de resuscitare, dar nu au reușit să îl salveze pe micuț.