Alertă la o grădiniţă din Sinaia. Un copil de patru ani a murit de meningită
Alertă la o grădiniţă din Sinaia, după ce un copil de patru ani a murit de meningită. Speriaţi, părinţii celorlalţi copii nu-i mai trimit pe cei mici la cursuri. Inspectorii sanitari au luat probe din unitatea de învăţământ pentru stabili dacă au de-a face cu o epidemie.
Copilul care a murit în această dimineaţă în Bucureşti a fost adus iniţial la Spitalul din Sinaia cu simptome specifice unei afecţiuni respiratorii. Medicul de gardă i-a sugerat mamei că poate să se interneze cu copilul la secţia Pediatrie, dar aceasta a refuzat, potrivit surselor medicale. A revenit după câteva zile pentru că starea copilului se agravase. Aşa a ajuns să fie transferat de urgenţă la un spital din Capitală unde a şi murit.
Medicii spun că diagnosticul copilului a fost meningită acută bacteriană.
Un alt copil, tot din Sinaia, a fost internat în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş". În cazul lui, medicii vorbesc despre apă la plămâni, nu meningită.
Din cauza acestor cazuri, părinţii din Sinaia sunt speriaţi şi mare parte din ei refuză să-i mai ducă pe cei mici la grădiniţă.
Aurora Arieşanu, coordonatorul unităţilor de învăţământ din Sinaia: Copilul nu a avut nimic viral, totul a fost bacterian. Am cerut probe suplimentare pentru liniştea tuturor părinţilor, pentru siguranţa copiilor din grădiniţe. A venit o echipă de la DSP Prahova pentru a lua probe suplimentare din fiecare colţ din grădiniţă, chiar dacă acest lucru nu e prevăzut de lege. Noi avem toate avizele necesare, avem şi dezinfecţie făcută.
Adrian Marinescu, medic epidemiolog, Institutul Matei Balş: Sigur că este o boală contagioasă, este exact ca o boală respiratorie, nu meningita în sine, ci infecţia cu pneumococ se poate transmite, nu ar trebui să ne gândim că şansa de transmitere e mare, mai important este de spus că pentru pneumococ există vaccinare, că vaccinarea este cea mai bună soluţie ca să scăpăm în viitor de infecţii care să ridice probleme şi că, în plus, trebuie să ne întoarcem la partea cu regulile de igienă, spălatul mâinilor cu apă şi săpun, felul în care tuşim şi strănutăm.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News