Reacția lui Ciolacu la acuzațiile Mariei Zaharova: „Propaganda agresivă a Rusiei deformează datele istorice”

Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu a răspuns, joi, acuzațiilor purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit cărora România încearcă să „anexeze” Republica Moldova. Șeful Executivului declară că „autoritățile ruse încearcă cu disperare să schimbe traseul european al Republicii Moldova”.

„România rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova şi al viitorului său european şi va continua să sprijine cetăţenii şi autorităţile de la Chişinău să îşi îndeplinească obiectivele în acest sens. Propaganda agresivă a Rusiei, care deformează datele istorice şi ignoră realităţile actuale, trebuie combătută prin toate mijloacele, astfel încât obiectivul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se realizeze”, se arată într-un comunicat al guvernului, remis joi, după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a lansat un șir de acuzații la adresa conducerii de la Chișinău, acuzând totodată și România că vrea să „anexeze” Republica Moldova.

„Autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova. Îi încurajez pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi de astfel de acţiuni. România este umăr la umăr cu Republica Moldova în îndeplinirea visului european”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului citat. 

Dorinţa Republicii Moldova de a deveni stat membru al UE reprezintă alegerea stabilităţii, prosperităţii şi a unei comunităţi de valori şi principii, lucruri pe care Rusia continuă să le încalce flagrant, atacându-şi vecinii, cu mijloace convenţionale şi hibride care încalcă în mod flagrant dreptul internaţional, mai arată guvernul în comunicat. 

„Alături de celelalte state membre ale UE, România va continua să sprijine Republica Moldova pentru consolidarea instituţiilor democratice şi a capacităţii de a contracara atacurile hibride agresive cu care se confruntă din partea Federaţiei Ruse”, mai precizează Executivul. 

„La 4 octombrie anul acesta, la Chişinău, premierul român Marcel Ciolacu a îndemnat conducerea de la Chișinău să lucreze mai activ pentru ca cetăţenii «să înţeleagă clar că viitorul Moldovei este în UE». Dar de ce a fost el timid? Ar fi trebuit să spună aşa: nu în UE, ci în România. Asta este ceea ce vor ei”, a declarat Maria Zaharova.

Ea l-a citat pe Ciolacu, care ar fi spus că Rusia „va duce ţara în izolare şi sărăcie” şi a adăugat ironic: „Vedem cât de «prosperă» este Uniunea Europeană”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a vorbit despre „ocupația românească” și a lansat un șir de date false despre perioada în care Basasarbia făcea parte din România.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Lisa Marie Presley și-a găsit tatăl legendar fără viață la nouă ani și a păstrat trupul fiului ei decedat în...
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Pro FM
"Povești din dormitor". Loredana Groza, într-o salopetă super mulată și transparentă, ședință foto ad-hoc în...
Film Now
Fiica lui Michael Douglas și a actriței Catherine Zeta-Jones calcă pe urmele părinților. Cât de talentată...
Adevarul
Piatra de moară a parentingului modern. Concluzia unui medic: „Părinți mai stresați de muci decât românii nu...
Newsweek
Mai mulți bani la pensie pentru sute de mii de pensionari. Ministrul Muncii face un anunț neașteptat
Digi FM
Alina Pușcău s-a remarcat în marea de vedete de la nunta Lorei. Modelul internațional a arătat impecabil...
Digi World
O lună fără alcool îți poate îmbunătăți sănătatea? 5 schimbări pozitive pe care le-ai putea observa
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Goldie Hawn, un munte de energie la 78 de ani. Șic, cu o veselie molipsitoare, actrița a strălucit la cea mai...
UTV
Lisa Marie Presley dezvaluie ca Michael Jackson era „inca virgin” la 35 de ani