Un bărbat care deţine azile de bătrâni care funcţionau fără autorizaţie a încercat să îşi dea foc în faţa Primăriei Constanţa. Gestul lui vine după ce polițiștii au făcut în urmă cu o zi mai multe percheziții la cele 3 centre deținute de acesta în Eforie Nord. Joi, autoritățile au dispus ca 37 de persoane vârstnice sau cu dizabilităţi să fie mutate din cele trei cămine percheziționate.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi joi dimineaţa, cu privire la faptul că un bărbat ar ameninţa că-şi va da foc în faţa Primăriei municipiului Constanţa.
“Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un bărbat, de 54 de ani. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a anunţat IPJ Constanţa, scrie news.ro.
Potrivit unor surse, bărbatul respectiv este cel care ar deţine azile de bătrâni în Eforie Nord, care funcţionau fără autorizaţie. Acest caz este investigat de poliţiştii constănţeni, care miercuri au făcut mai multe percheziţii.
“Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează patru percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa şi staţiunea Eforie Nord, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, falsul în declaraţii, exercitarea fără drept a unei profesii şi evaziune fiscală”, a anunţat miercuri, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa
Sursa citată a precizat că acţiunea vizează o societate comercială care deţine trei cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice în staţiunea Eforie Nord şi care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei sociale, fără autorizaţie.
În urma perchezițiilor, 37 de persoane vârstnice sau cu dizabilităţi au fost mutate din cele trei cămine din Eforie Nord
Din cercetări a reieşit că societatea comercială şi-ar fi desfăşurat activitatea începând cu luna septembrie 2019 şi până în prezent, fără a deţine licenţă de funcţionare pentru acest tip de serviciu, respectiv îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilităţi”, a precizat IPJ Constanţa.
Sursa citată a menţionat că în urma percheziţiilor au fost găsite 37 de persoane vârstnice sau cu dizabilităţi, care au fost trimse în alt centru, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi al specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, la unul dintre punctele de lucru ale societăţii comerciale, nu ar exista casă de marcat electronică fiscală, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată cu 20.000 de lei, au fost ridicaţi, în vederea confiscării, 1.200 de lei şi s-a dispus măsura complementară a suspendării activităţii punctului de lucru.
De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de aproximativ 110.000 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor legale, a mai transmis IPJ Constanţa.
Poliţia Judeţeană Constanţa a adăugat că în urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri şi bunuri cu valoare probatorie şi a fost pus în executare un mandat de aducere.
Editor : G.M.