Profesoara din Prahova hărțuită sexual de elevi în timpul orelor a refuzat testarea psihologică și va preda la aceeași școală

Data publicării:
tabla cu burete
Profesoara din Prahova hărțuită sexual de elevi în timpul orelor a refuzat testarea psihologică și va preda la aceeași școală.Credit foto: Guliver/Getty Images

Profesoara de engleză care a fost hărţuită sexual în timpul orei de curs de către elevi de 13 ani va continua să predea la aceeaşi școală. Ea a refuzat testarea psihologică cerută de comisia de cercetare disciplinară.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, a precizat, marţi, pentru Agerpres, că, în urma incidentului, profesoara a fost asistată la ore de către reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean și a primit calificativul "slab". Cu toate acestea, femeia va reveni la cursuri ca profesor titular la şcoala gimnazială din Pietriceaua.

Graur a menţionat că şcoala face propria cercetare disciplinară şi i-a cerut profesoarei să facă testarea psihologică, dar ea a refuzat, fiind sancţionată cu avertisment scris.

Profesoara a fost hărţuită sexual în timpul orei de curs la Şcoala Gimnazială Pietriceaua, comuna Brebu, iar un clip video a fost postat pe internet.

"În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu. Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu 'mustrare scrisă' şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă 'observaţie scrisă'", a transmis, în luna aprilie, Inspectoratul Şcolar Prahova.

De asemenea, conducerea unităţii şcolare a iniţiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

O anchetă a fost declanșată şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Comunismul nu s-a terminat și nici nu poate să se termine niciodată
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(VIDEO) Un fragment de cometa a stralucit pe cerul Spaniei si al Portugaliei. "A fost ca in filme"