Primarul din Crevedia, Petre Florin, a refuzat duminică să mai dea detalii despre exploziile de la o stație GPL din orașul său, motivând că nu vrea să panicheze populația.
Încă de la prima oră, duminică, el a fost contactat de reporterii Digi24 pentru noi informații despre firma care deținea stația GPL.
Deși a anunțat că va intra în direct la ora 10.00, a revenit și a transmis că nu va mai face asta pentru că nu vrea să panicheze populația.
Este vorba despre primarul unde au avut loc exploziile de sâmbătă seară la o firmă care funcționa și manevra GPL, deși avea activitatea suspendată de ani de zile.
Deși localnicii au povestit cu amănunte cum funcționa firma, primarul a spus că oamenii nu știau că se ocupa cu așa ceva.
Primarul din Crevedia a susținut sâmbătă seară că locul exploziei era „mai degrabă un depozit GPL”, pentru că activitatea de vânzare de carburanți către oameni a fost suspendată „În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației. Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU”, se arată într-un comunicat al Primăriei Crevedia.
„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a declarat Petre Florin, primarul din Crevedia.
Principala pistă a anchetatorilor care fac anchetă după exploziile din Crevedia este că prima explozie a avut loc în momentul în care angajații societății ar fi mutat GPL dintr-o cisternă în alta. Aceasta este principala pistă în dosarul în care procurorii Parchetului General fac cercetări pentru distrugere din culpă în formă agravată, faptă pedepsită cu până la 12 ani de închisoare. Nu e exclus ca după încheierea cercetării la fața locului, lista acuzațiilor să fie extinsă cu fapte de vătămare corporală gravă, și chiar ucidere din culpă.
Anchetatorii au informații preliminare că fosta stație GPL a fost închisă încă de acum 3 ani. În vara lui 2020, un control făcut de pompierii ISU Dâmbovița a arătat o serie de nereguli. Atunci a fost suspendată autorizația de securitate la incendiu. Așadar, de 3 ani firma nu mai avea autorizație legală.
Editor : G.M.