Prima declarație făcută de Laura Crișan, după ce a fost lăsată în libertate. Ce spune despre relația pe care o avea cu tatăl său

Data actualizării: Data publicării:
laura crrisan

Laura Crișan, fiica milionarului ucis la Arad, și complicii ei vor fi cercetați în libertate, au decis magistrații, care au respins, joi seară, cererea procurorilor de arest preventiv. Acuzațiile împotriva lor sunt de omor și instigare la omor. Procurorii spun că fiica omului de afaceri ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinarea tatălui său. În fața judecătorilor, atât ea cât și ceilalți doi bărbați au refuzat să facă declarații. Avocatul lor spune că, la trei ani de la moartea lui Ioan Crișan, nu există probe concrete împotriva celor trei.

Laura Crișan: Este cea mai corectă decizie pe care a putut să o dea domnul judecător.
Reporter: V-ați omorât tatăl?
-Nu.
-De ce după trei ani jumătate v-au luat?
-Nu știu asta. Întrebați la cei care au investigat.

Este prima declarație pe care o face fiica milionarului Ioan Crișan, după ce a fost lăsată liberă de judecători. Ea a fost pusă oficial sub acuzare pentru că ar fi comandat asasinarea tatălui ei. Aceasta a negat toate acuzațiile, inclusiv că ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinat.

Reporter: Aveați o stare conflictuală cu tatăl dumneavoastră?
Laura Crișan: Nu.
-V-ați certat?
-Discuții normale ca între tată și fiică.
-Relațiile cu ceilalți doi suspecți?
-O relație de cunoștințe.
-De ce ați scos acea sumă de 100 de mii de la bancă?
-Cred că e dreptul meu.
-De ce v-a denunțat frizerul?
-Nu știu, nu-l cunosc.

Frizerul cu abilități de electronist care ar fi confecționat bomba este și el în libertate. Ar fi colaborat în ultimele luni cu poliția. El i-a indicat pe cei doi ca fiind cei care ar fi detonat bomba de sub mașina omului de afaceri din Arad.

„La data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă și l-au plasat în autoturismul victimei (...) iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță”. (Sursă: Parchetul Genera)

Judecătorii au decis să îi ancheteze pe toți în liberate. Avocații celor 3 suspecți de crimă spun că, în sala de judecată, anchetatorii nu au prezentat probe concrete împotriva acestora. Tocmai de aceea au fost și eliberați.

„Descrierea faptei este pe două pagini și jumătate. Totală lipsă de probe argumentul principal fiind că suspectii au fost în aceeași celulă GSM cu imobilul, în condițiile în care suspecții locuiau la mai puțin de 2 km, erau la ei acasă”, a declarat Dan Chitic, avocatul principalilor suspecți.

„Crișan a scos o sută de mii de euro, e dreptul ei să scoată banii. Nu există nicio probă că banii au ajuns la alte persoane”, a spus și avocatul Nicolae Trăistaru.

Încărcătura explozivă ar fi fost luată din Serbia, iar anchetatorii îi caută acum pe complici în țara vecină. Femeia ar fi comandat asasinatul din cauza certurilor pe avere. Milionarul ar fi vrut să-i lase fostului ginere ferma de somn african și nu fiicei sale.

„Sunt multe situații în care banii familiei ajung să nu mai fie banii familiei și, în multe situații, persoana poate să fie dezmoștenită sau să cheltuie banii în alt scop sau cu o nouă familie și să simți în pericol acest fapt. De regulă, e vorba de situații mult dincolo de bani, foarte intime motivații care țin de ostilitate, de răzbunare”, spune Gabriela Groza, psiholog expert judiciar: 

Fiica milionarului Ioan Crișan și ceilalți doi bărbați sunt în continuare cercetați în stare de libertate pentru omor și instigare la omor. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii pot face apel.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Tunelul interzis din Munții Bucegi: De ce a fost abandonat pe neașteptate
Digi FM
Oana Pellea o critică pe Alina Ceușan, după ce blonda s-a pozat cu picioarele sprijinite de balconul lojei de...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Actorul Jeremy Jackson, șocat să-și vadă fosta soție pe străzi, căutând prin gunoaie: "Să o pierd a fost...
Adevarul
Legitimația unui pilot rus a fost găsită printre rămășițele avionului doborât în Sudan. Legăturile cu...
Newsweek
Schengen se destramă. După Germania, Franța introduce controale drastice la vamă de la 1 noiembrie
Digi FM
Luca, băiatul lui Laurențiu Reghecampf, mesaj tăios pentru Anamaria Prodan: "Nu sunt fiul ei. Nu este normal...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Motivul pentru care un cocoș din Franța a ajuns în fața instanței: „Este puțin sălbatic, nu îi plac oamenii”
Film Now
Cum a reacționat mama lui Jason Segal când l-a văzut gol-pușcă într-un film: "Era roșie ca o sfeclă. A dat un...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit