Prima consecință în cazul turiștilor israelieni bătuți de jandarmi

Data publicării:
incident jandarmeri turisti israelieni

Hotelurile de 4 şi 5 stele din Capitală resimt un recul al numărului turişti din Israel la două săptămâni de la incidentul în care patru cetăţeni israelieni au fost agresaţi de jandarmi după mitingul diasporei, susţin reprezentanţii Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), relatează Agerpres

Cu peste 220.000 de persoane care şi-au făcut vacanţa anul trecut în România, Israelul este, ca număr, a doua ţară emiţătoare de turişti pentru România, după Germania, însă în anii următori s-ar putea înregistra un declin pe această piaţă dacă autorităţile române nu conving turoperatorii israelieni că astfel de incidente nu se vor mai repeta, apreciază reprezentanţii FIHR.

"În acest moment există riscul ca incidentul respectiv (prin amploarea pe care a luat-o) să zdruncine cel mai important factor în luarea deciziei de călătorie pentru turiştii israelieni, şi anume securitatea. Pentru turiştii din Israel, siguranţa reprezintă primul motiv în alegerea destinaţiei. Dacă nu vom reacţiona prin îmbunătăţirea promovării şi comunicării cu piaţa Israel, cu siguranţă că astfel de elemente vor aduce scăderi importante în circulaţia turistică dinspre această ţară", a spus Călin Ile, preşedintele FIHR.

Pentru a stopa declinul fluxului de turişti, preşedintele Ile apreciază că autorităţile române ar trebui sa comunice cu turoperatorii şi cu autorităţile din Israel, dar şi cu turiştii, în general, şi să încerce să-i convingă că Bucureştiul şi România reprezintă destinaţii sigure. Ar trebui să se insiste atât cu comunicate oficiale, cât şi cu o intensificare a comunicării de marketing.

În 2017, au vizitat România 220.949 de turişti israelieni, dintr-un total de 2,73 milioane de turişti străini, adică puţin peste 8% din piaţă. Israelul se situează pe locul doi ca ţară emitentă de turişti pentru România, după Germania, cu 262.200 de turişti. În 2017, numărul turiştilor israelieni în România a crescut cu peste 15% faţă de anul precedent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri