Cătălin Drulă a demontat teoria cu „mâna criminală” de la votul de la legea spălării banilor și ONG-urilor, lansată miercuri de Liviu Dragnea, chiar după vot. Deputatul USR spune că, de fapt, a fost un sabotaj din partea celor care i se opun în PSD.
Cătălin Drulă spune că "Mâna criminală" pe care o acuză Liviu Dragnea la votul legii privind spălarea banilor și a ONG-urilor „este un sabotaj din partea celor care i se opun în PSD și care i-au arătat că nu prea mai are majoritate organică dacă nu vor ei”.
„Între primul și al doilea vot următorii și-au schimbat votul:
- Băișanu (ALDE) din ABȚINERE în PENTRU
- Venera Popescu (Minorități) din NU VOTEZ în PENTRU
- Dragoș Zisopol (Minorități) din ABȚINERE în PENTRU
- Mihăiță Vîrză (PSD) din NU VOTEZ în PENTRU
- Ciolacu Ion-Marcel (PSD) din CARTELĂ SCOASĂ în PENTRU
- Mocioalcă Ion (PSD) din CARTELĂ SCOASĂ în PENTRU
- Niţă Nicu (PSD) din CARTELĂ SCOASĂ în PENTRU
- Petrea Gabriel (PSD) din CARTELĂ SCOASĂ în PENTRU
- Pleşoianu Liviu Ioan Adrian (PSD) din CARTELĂ SCOASĂ în PENTRU
- Rotaru Alexandru (PSD) din CARTELĂ SCOASĂ în PENTRU”, arată deputatul USR într-o postare pe Facebook.
„Toți PSD-iștii de mai sus au votat la un alt proiect de lege cu 3 minute înainte de cel privind combatarea spălării banilor, deci în mod clar și-au scos cartela (sau nu au apăsat niciun buton). Deci 10 voturi PENTRU în plus la repetarea votului. Au fost și 3 voturi în minus dintre cei care votaseră PENTRU prima dată: Nicolae-Miroslav PETREŢCHI (Minorități), Victoria LONGHER (Minorități), Anton Anton (ALDE). Pe net: +7 voturi PENTRU la repetare. Evident repetarea votului până iese este profund nedemocratică”, adaugă Drulă.
„E un principiu de bază că un vot se ține o singură dată și e definitiv. Altfel se pot face presiuni/amenințări (exact ca în cazul de față) pentru schimbarea votului când nu-ți convine ce iese. Dar important și relevant este că Dragnea nu mai este sigur pe majoritate, iar "mâna criminală" sunt chiar oamenii lui care i-au arătat pisica”, mai spune deputatul USR.
Citiți și
Dragnea, după ce legea spălării banilor și ONG-urilor a fost votată până a ieșit cum a vrut: Era firesc
Kelemen Hunor: ONG-urile nu trebuiau amestecate cu legea privind spălarea banilor