Tăriceanu, curios să afle ce înregistrări există cu el, ca să fie la curent cu ce știu procurorii. Răspunsul Parchetului
Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, într-o declaraţie difuzată luni seară de Antena 3, că el şi familia sa au fost ascultaţi încă din anul 2008, el precizând că a cerut Parchetului interceptările realizate în cazul său şi i s-a spus că acestea au fost distruse, nefiind relevante pentru speţa în cauză. În context, Tăriceanu a anunţat că a contestat legalitatea interceptărilor în cazul său şi că această contestaţie se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Tăriceanu a susţinut, din nou, că DNA a avut „ţinte politice pentru a demonstra eficienţa luptei anticorupţie” şi că face o „vânătoare de personaje politice”.
„Informaţiile din aceste ascultări aveau, evident, şi alţi beneficiari, nu numai Parchetul. Acesta este un element care trebuie reţinut. Partea cea mai neplăcută este că, aşa cum s-a văzut în foarte multe cazuri, cei de la DNA îşi alegeau ţinte politice tocmai pentru a demonstra eficienţa luptei anticorupţie, îşi alegeau ţinte ca să deturneze atenţia în momentul în care ei considerau că DNA-ul e sub o anumită presiune publică, hai repede să scoatem un dosar cu un ministru ceva şi ceea ce fac în continuare este o vânătoare de personaje politice, adică au anumite ţinte şi caută în toate direcţiile posibile şi imposible, doar, doar de or găsi ceva care să fie compromiţător, mă refer la persoanele cu care au diverse războaie, pe faţă sau nu. Cred că a depăşit cu mult şase luni de zile perioada pe care au fost făcute interceptările”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
El a precizat că a cerut Parchetului să i se pună la dispoziţie interceptările din dosarul său şi i s-a răspuns că acestea nu au reliefat absolut nimic în legătură cu dosarul, motiv pentru care au fost distruse, considerîndu-se că ele nu erau relevante pentru dosar.
Liderul ALDE a anunţat şi că a depus în instanţă o „contestaţie privind legalitatea măsurilor de interceptare în acel dosar”, contestaţie care se judecă la ICCJ, Tăriceanu catalogând acest demers al său drept „un exerciţiu foarte interesant”.