Ședință în PNL. Unii lideri vor ruperea Coaliției/ Ciucă, despre remanierea lui Boloș: Vom analiza cu premierul. Nu am vorbit în BPN

Data actualizării: Data publicării:
ID198873_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

ACTUALIZARE 16:00 Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat despre o posibilă retragere din funcţie a ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, că este o analiză pe care o va face împreună cu premierul, pentru că el este cel care realizează evaluarea miniştrilor, potrivit News.ro. 

Preşedintele PNL a fost întrebat la finalul şedinţei conducerii PNL dacă va merge cu Marcel Boloş mai departe până la sfârşitul anului sau îl va retrage din funcţie. 

„Este o analiză pe care o vom face împreună cu premierul, pentru că premierul este cel care realizează evaluarea miniştrilor”, a răspuns preşedintele PNL. 

Despre o retragere a sprijinului politic pentru ministrul Finanţelor, Ciucă a spus: „Nu am discutat acest lucru în BPN”.

--știre inițială--

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit joi la Parlament, pe agenda şedinţei aflându-se convocarea Consiliului Naţional, în care va fi validată candidatura preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidenţiale. Soarta ministrului Finanțelor va fi decisă în ședința liberalilor. Unii lideri ar vrea ca acesta să fie schimbat până începe campania, ca imaginea partidului să nu fie afectată. Marcel Boloș a fost în centrul mai multor scandaluri, după ce a aprobat măsuri nepopulare la minister. Sunt însă și lideri PNL care cred că este o greșeală ca ministrul Finanțelor să iși piardă funcția în acest moment.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Ca în orice partid mare, în momentul de față vorbim și de păreri diferite în privința lui Marcel Boloș. Sunt voci în PNL, inclusiv din conducere, de exemplu Lucian Bode este unul din oamenii care și-ar dori ca Marcel Boloș să fie schimbat înainte de a începe campania electorală, adică undeva la începutul lunii septembrie, pentru a putea estompa o posibilă criză de imagine.

Alți lideri din partid sunt de părere că, deși au existat foarte multe scandaluri în care a fost menționat numele lui Marcel Boloș, ar trebui ca acesta să rămână în funcție cel puțin în următoarele luni pentru că în decembrie oricum se va schimba guvernarea și dacă ar fi ca cineva să încaseze un eșec financiar, acela să fie Marcel Boloș.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus că, într-adevăr, au fost anumite probleme de imagine în privința lui Marcel Boloș, însă l-a lăudat pe acesta mai degrabă pentru portofoliul pe care l-a deținut la Fonduri Europene și spunea că problema va fi discutată inclusiv în ședința PNL.

În această vară au fost scandaluri legate de e-Factura, e-TVA în care Marcel Boloș a fost în centrul atenției și a nemulțumit colegi din propriul partid dar și din PSD.

Ședință a conducerii PNL. Validarea candidaturii lui Ciucă la prezidențiale, pe agendă

PNL decide ce va face mai departe, dacă rămâne sau nu alături de PSD. Mai mulți lideri din partid s-au plâns că nu mai vor să stea la aceeași masă fiindcă social-democrații au întrecut limita atacurilor.

Conducerea PNL s-a reunit, joi, începând cu ora 11.00, pentru convocarea Consiliului Naţional, în care va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. Cel mai probabil, Consiliul Naţional, forul de conducere mai amplu, care cuprinde şi liderii de filiale, va fi stabilt pentru prima parte a lunii septembrie. Liberalii vor analiza şi atacurile recente ale liderilor PSD, din timpul Congresului social-democraţilor, urmând a lua o decizie privind relaţiile din coaliţie.

Liderii PNL vor analiza relaţia din coaliţie, cu PSD, în urma atacurilor venite dinspre social-democraţi, la Congresul PSD de sâmbătă.

Reacţiile liberalilor au fost dure, iar vicepreşedintele PNL Adrian Cozma anunţat, atunci, că ipocrizia şi duplicitatea conducerii PSD exprimată la Congresul PSD l-au determinat să propună convocarea BPN al PNL, luni, la prima oră şi analizarea de urgenţă a retragerii miniştrilor PNL din guvernarea Ciolacu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că membrii partidului nu se aşteptau la atacurile şi criticile venite dinspre liderii PSD la Congresul social-democraţilor, el explicând că ieşirile publice ale unora dintre liderii liberali în urma criticilor PSD au fost „o reacţie naturală” şi nu o solicitare venită de la conducerea PNL.

„O să avem BPN joi, pe 29, să discutăm acest aspect în forul de conducere al Partidului Naţional Liberal. Inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie. (...) Mai presus de mine, mai presus de Marcel Ciolacu, mai presus de PNL şi mai presus de PSD sau de oricare partid trebuie să fie cetăţeanul român, trebuie să fie România”, a menţionat Nicolae Ciucă.

Liberalii vor stabili şi priorităţile parlamentare pentru noua sesiune de toamnă, care este şi ultima din această legislatură.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe afirma recent că formaţiunea va organiza o şedinţă de BPN pentru a convoca structura de conducere care va desemna candidatul pentru cursa prezidenţială, el precizând că, în 7 septembrie, cel mai probabil, va fi Consiliul Naţional în care Nicolae Ciucă va fi anunţat oficial ca prezidenţiabil.

Stroe a mai spus că Nicolae Ciucă este candidatul PNL şi este susţinut de tot partidul.

Un alt lider liberal, Gheorghe Falcă, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că va exista un Consiliu de Coordonare Naţional al PNL, pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale. „Nu ştiu dacă pe 7 septembrie, pentru că noi ne vedem săptămâna aceasta în Biroul Permanent şi e destul de repede 7 septembrie. Cred că că următoarea săptămână”, a arătat eurodeputatul PNL, conform News.ro.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cutremur de 5,2 grade în România! Zonele în care seismul s-a resimțit puternic
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu