Ciucă, replică pentru Ciolacu: Ezit şi eu să am încredere în el, nu avem o relaţie de prietenie

Data publicării:
BUCURESTI - ROMANIA-NATO 20 DE ANI - 10 APR 2024
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că nu are o prietenie reală cu Marcel Ciolacu, liderul PSD şi şeful Guvernului, şi că acesta a luat Executivul pe persoană fizică deoarece nu şi-a invitat partenerul de coaliţie la evenimente publice. Ciucă mai spune că liberalii au fost obligaţi să formeze o coaliţie cu PSD pentru stabilitatea ţării, dar că şi-ar fi dorit mai degrabă un guvern de dreapta.

”După ezitarea pe care a avut-o Marcel Ciolacu la întrebarea dumneavoastră, ezit şi eu să am încredere pentru că în momentul în care există o astfel de ezitare, ţinând cont de faptul că în relaţia dintre noi şi într-adevăr, aici a fost corect, nu avem o relaţie de prietenie, prietenia înseamnă cu totul altceva, eu trăind o viaţă în armată, ştiu ce înseamnă prietenia, camaraderia. Prietenia înseamnă să faci, în momentele dificile pentru prietenul tău, ceea ce ai face pentru tine şi familia ta.

Nu am ajuns la acest nivel, nici nu aveam cum şi nici nu aveam când. Iar faptul că Marcel Ciolacu a ezitat în ceea ce priveşte subiectul încredere este o chestiune pe care a jucat-o absolut politic pentru că el nu putea să se prezinte electoratului social-democrat ca fiind unul care are încredere în singurul contracandidat care cu adevărat poate să îl bată în turul doi. Din toate punctele de vedere şi aici apreciez răspunsul său, există onestitate, respect, există asigurarea parcursului liniei pe care am asumat-o împreună”, a răspuns Nicolae Ciucă, într-o emisiune online, miercuri seară, după ce a fost întrebat dacă are încredere în Marcel Ciolacu.

Mai mult, Nicolae Ciucă a spus că ”s-a luat Guvernul pe persoană fizică” şi a subliniat că nu a fost invitat la evenimentele publice în calitate de partener de guvernare.

”Dacă ne uităm la mine cât am fost prim-ministru şi activităţile pe care le-am făcut cât am fost premier, nu am ezitat niciodată, indiferent de activitate şi indiferent ce am desfăşurat fără să îl invit pe Marcel Ciolacu să fie alături de mine. De un an de zile, activităţile Guvernului şi tot ce a însemnat moment important în activitatea guvernamentală, nu am fost prezent pentru că nu am fost invitat. Asta spune că s-a luat Guvernul pe persoană fizică şi pe un singur partid, fără să ţină cont de faptul că suntem într-o coaliţie. Eu am fost atât de onest şi atât de onest în relaţia internă, încât nu am făcut nimic fără să participe şi liderii partidelor de coaliţie, pentru că i-am invitat pe toţi (...) Cum am fost la nivelul a 3 partide într-un guvern, au participat cu toţii. La fel de bine se putea întâmpla şi acum. Pot să înţeleg aceste atitudini legat de ceea ce urmează, urmează alegerile prezidenţiale şi putem să arătăm poporului că iacătă, este guvernul meu. Nu este guvernul niciunuia dintre noi, este guvernul ţării. Este un guvern de coaliţie. Tot ce însemană decizii, trebuie luate în coaliţie, toate aspectele legate de comisari, de pensii, de ce vrem să facem, nu au fost luate în coaliţia”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă s-a referit la responsabilitate, atunci când a fost întrebat de ce nu se rupe coaliţia.

”Pentru că există o responsabilitate. Eu am spus oamenilor că am intrat în această coaliţie şi am construit această coaliţie din nevoia de stabilitate. Dacă mi-am dorit această coaliţie? Am fost obligaţi să facem această coaliţie cu PSD pentru că propriul nostru partener de dreapta nu a făcut nimic altceva decât să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR, sigur că da. Mi-aş fi doriut să avem un guvern de dreapta (...) ”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Un primar din județul Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști: „Vrem ca plajele să fie cu...
Newsweek
Peste 2.000.000 de români vor primi 1200 de lei pentru a trece iarna mai ușor. Cum primesc banii
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Helen Mirren, dezvăluiri despre filmarea scenelor intime cu Harrison Ford: „A trebuit să pretind că sunt...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...