Consilierul care acuză a sunat la 112, apoi a intrat în sala de şedinţă.
„Dacă nu votez cu PSD, îmi retrage sprijinul mie şi o pune pe soţia lui, numărul patru la noi la partid. Am sunat la 112, le-am explicat care-i faza, au venit, nu am pus mâna pe bani”, a spus consilierul local Constantin Mișcodan.
„Consilierul care a primit banii chiar a venit în ședință și a făcut aşa buzunarul, să-mi scoată cineva banii din buzunar, pentru că Alin Mişcodan îmi băgă bani în buzunar şi eu nu vreau să pun mâna pe ei”, a adăugat consilierul local Ilie Schinteie.
Poliţiştii l-au audiat deja pe consilierul care a depus plângerea. Urmează să dea explicaţii şi şeful său de partid.
„Nu este adevărat, nu a existat niciun plic, ascultaţi-mă ce vă spun, omul a avut o nemulţumire, pentru că nu a fost validat de partid pentru functia de consilier”, a spus președintele PMP Văgiulești Alin Mișcodan.
O dovadă ar putea fi imaginile de pe o cameră de supraveghere a unei şcoli. Consilierul a spus că a primit banii între școala și biserica din Văgiulești. Polițiștii verifică acum dacă pe camerele de supraveghere ale școlii a fost suprins momentul în care ar fi fost dată șpaga.
Între timp, un alt consilier spune că i s-ar fi oferit mită, din partea primarului, de această dată, şi că va depune plângere la poliţie.
„O sută de milioane plus o angajare la ape, că avea un post liber. (Reporter: Avea banii la dânsul?) Nu pot să vă confirm, din moment ce nu am vrut. Dânsul a venit cu propunerea să-l ajut să-și pună viceprimar”, a spus consilierul PNL Horia Ion Nicușor.
Primarul comunei Văgiulești Constantin Pârjol a negat acuzațiile.
„Nu ştiu despre cine e vorba. Probabil e unul din perdanţii de ieri, care au pierdut lupta pentru viceprimar”, a susținut primarul comunei.
Şedinţa de constituire a consiliului local de la Văgiuleşti a fost cea de-a treia. Dacă nu ar fi fost validat, consiliul trebuia dizolvat. Poliţia şi-a declinat competenţa şi a trimis dosarul Parchetului din Târgu Jiu.