Premierul Victor Ponta a fost întrebat astăzi de jurnaliști cine ar trebui să ofere o poziție clară cu privire la dezvăluirile jurnalistului Robert Turcescu privind funcția de locotenent-colonel în Ministerul Apărării.
„Instituțiile statului, cele care verifică respectarea și verificarea legii”, a răspuns Victor Ponta.
„Dați-mi voie să nu intru în această discuție, decât recunoscând faptul că cine seamănă vânt culege furtună și e valabil și pentru alți oameni apropiați domnului Băsescu”, a continuat premierul.
Întrebat dacă e vorba despre vreun scenariu, premierul a răspuns: „Nu mă pricep, cred că trebuie să vorbiți cu domnul Băsescu la scenarii”.
Șeful Executivului a răspuns ferm „Nu” atunci când a fost întrebat dacă partenerii internaționali s-au interesat de acest scandal.
„Nu cred că este vorba de statul român. Cred că este vorba despre relațiile dintre politicieni și jurnaliști. După cum știți foarte bine, eu nu sunt un invitat de obicei al domnului Turcescu, cred că trebuie să-i întrebați pe cei care se duc seară de seară la domnul Turcescu și sunt candidați la prezidențiale, dacă se leapădă, nu se leapădă... întrebați-i pe ei. Eu nu am această problemă. Și nici n-am surprize, ca să fiu foarte sincer”, a mai spus Victor Ponta.
Jurnalistul ROBERT TURCESCU a dezvăluit aseară că a fost ofiţer acoperit. Iniţial, a făcut publică informaţia pe blogul său. Într-un interviu televizat, el a spus că se simte eliberat de o povară, acum, că a mărturisit. Conform Codului Penal, dezvăluirea de informaţii din categoria secretului de stat se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani.
„Tot ce pot să analizez e prestația televizată a lui Robert Turcescu pentru că am văzut-o. E cel puțin stranie, dacă nu aberantă. Turcescu, pentru niște păcate pe care nu le cunoaștem, pentru că asta cu ofițer acoperit, da, sigur e o problemă din punct de vedere mediatic, din punct de vedere al meseriei de jurnalist, e o problemă gravă care lovește în cariera de jurnalist a lui Turcescu ca o torpilă. Pentru că am discutat problema pe când eram la Clubul Român de Presă, s-a pus problema ofițerilor acoperiți de presă și e o rezoluție a Clubului acceptată de toți membrii de atunci prin care hotăram, făceam o recomandare tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, practicând în același timp meseria de jurnalist”, a declarat Cristian Tudor Popescu, aseară, pentru Digi24.