Reprezentanţii PNL au susţinut cererea de reexaminare, în timp ce PSD şi UDMR au fost împotrivă.
În timpul dezbaterilor au avut loc dispute procedurale, deputaţii PSD susţinând că în comisii trebuie votat direct asupra acceptării sau respingerii cererii de reexaminare, în timp ce PNL a dorit să se dea cuvântul reprezentanţilor societăţii civile, Consiliului Concurenţei şi să se dezbată punct cu punct obiecţiile preşedintelui.
După discuţii generale, s-a exprimat votul, fiind decisă respingerea cererii de reexaminare.
În acest moment, proiectul mai poate fi atacat doar la Curtea Constituțională, altfel președintele este obligat să promulge legea.
Problema defrişărilor ilegale va fi discutată şi în următoarea şedinţă a CSAT. Social-democraţii îl acuză pe preşedinte Klaus Iohannis că e direct interesat în această chestiune, pentru că a retrimis în Parlament noul Cod silvic. Numele şefului statului a fost legat, în anumite medii, de cel al unei firme austriece acuzate că ar procesa lemn tăiat ilegal.
Documentul prevede ca o companie să poată cumpăra cel mult 30 la sută din volumul de masă lemnoasă din fiecare specie, ceea ce ar putea fi o încălcare a liberei circulaţie a mărfurilor. De altfel, preşedintele Consiliului Concurenţei a cerut opinia Comisiei Europene cu privire la proiectul de modificare a Codului silvic. El spune că nu se opune acestei legi şi nici limitărilor de tăieri ilegale, dar vrea să se asigure că modificările respectă legislaţia europeană şi că nu vor fi sancţionate de la Bruxelles.